Maliye Bakanı Şimşek: 'izmir, Expo 2020'yi Alacak'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İzmir Ekonomisi Üniversitesi'nde yaptığı konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Maliye Bakanı Şimşek: 'izmir, Expo 2020'yi Alacak'
İzmir'de CHP'nin iktidar olmasından dolayı yatırım yapılmadığı algısı olduğu konusundaki soruya Şimşek, 'Bu algılar çok yanlıştır. Bir kere şunu söyleyeyim; İzmir, Türkiye'nin Dünya'ya açılan çok önemli bir merkezi. Bunu güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız. İller için devlet kamu hizmeti sunar. Beşeri sermaye yatırımı yapar, sağlık imkanlarını sağlar, bu acıdan bakarsak İzmir sağlıkta geri midir? İstanbul-İzmir otobanı hizmetimizdir. Buradaki barajı, cevre yolunu, sağlık tesislerinin önünü vekaynağını biz veriyoruz. Derseniz ki İzmir çok fazla vergi veriyor. İzmir'e hizmet vermiyor. 'Vergiler İzmir'e dönmüyor diyemeyiz' bu ülke bir bütündür. Bütün vergiler bir havuza toplanıyor. En büyük tarıma destek İzmir'e veriliyor. İzmir'in kamu yatırımları içerisindeki payı artmıştır. İzmir'e diğer illerimizdeki gibi ayrım gerektirmeksizin paramızı yolluyoruz. İzmir'e aylık bazda nüfusuna göre belediyelere pay veriyoruz. Expo 2020'ye Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği destek kadar kimsevermiyor. İzmir Expo 2020'yi alacaktır ' dedi

Gayri safi hasılatının kişi başına düşen gelirin yükselmesine rağmen adaletli gelir dağılımı var mı? Sorusuna ise istatistiklere göre cevap veren Şimşek şunları söyledi: 'Geçenlerde OECD bir rapor yayınladı. Gelir dağılımı yükselen7 ülke arasında Türkiye var. Türkiye'de gelişme var. 80'lerden daha iyiyiz 90'lardan daha iyiyiz. Bu da mı yetmiyor, asgari ücreti sürekli daha yukarı çekilecek şekilde çıkarttık. Sağlık temel bir ihtiyaçtır. KDV'sini biz düşürdük. Tabi ki arzulanan noktada değiliz. Vergi adaletinde de bozulma yaşanmamıştır ' dedi.
Kaynak: İHA