Kardan Yapılan Gelinin Rüzgardan Bozulan Saçları Saatte Bir Taranıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bayan kuaförü olan Halil Mollaoğlu ve arkadaşları kardan gelin yaptı.

Kardan geline kuşağını da eklemeyi unutmayan çalışanlar, taktıkları peruğu da gelinin güzel olması için rüzgârdan bozuldukça tarıyorlar.


Yurtta olduğu gibi Ereğli 'de de etkili olan kar yağışı, sürücüler başta olmak üzere esnaf ve vatandaşlara zor günler yaşatıyor. Yaşanan zorluklara karşın, kar yağışının güzellikleri de ön plana çıkıyor. Kimileri karda kayarak bu güzelliğin keyfini çıkarırken, kimileri de kardan değişik şekiller yaparak insanların dikkatini çekmeye çalışıyor. Ereğli 'de yapılan kardan gelin de vatandaşların ilgi odağı oldu. Kimi vatandaş gelinin resmini çekerken, kimisi de ilk gördüğünde şaşkınlığını gizleyemiyor. 4 saate yapılan kardan gelin, kuaför çalışanları tarafından saatte bir olarak kontrol ediliyor. Bozulan saçları taranıyor, çözülen kuşağı bağlanıyor.

Çalıştıkları iş yeri sahibinin de izni ile kardan gelini yaptıklarını söyleyen iş yeri çalışanı Halil Mollaoğlu, işin yükünü kendisi dahil 3 kişinin çektiğini, diğer arkadaşlarının da yardımı olduğunu söyledi. Mollaoğlu, “Sabah iş yerine geldiğimizde kar oldukça yığılmıştı. Temizlik çalışmaları sırasında değişik bir şey yapmak aklımıza geldi. Ne yapacağız diye düşünürken, diğer yerlerde yapılanlar aklımıza geldi. Biz de bayan kuaförü olduğumuzdan dolayı hem işimize uygun olsun, hem de dükkânın görüntüsü değişsin düşüncesiyle değişik bir çalışma olması açısından kardan gelin yapmaya karar verdik. Ağırlık olarak 3 arkadaşlımızla yaptık. Ama diğer arkadaşlarımız da bize yardımcı oldu. Kardan gelini yapmak yaklaşık 4 saatimizi aldı. Gören insanların bazıları şaşırıyor, bazıları da resim çektiriyor. Değişiklik insanların hoşuna gidiyor.” dedi.