Narman'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

Erzurum'un Narman ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Narman'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü
Oltu Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak saygı duruşunda bulundu. Ardından şehitlik ziyaret edilerek İlçe jandarman komutanlığı askerleri tarafından burada saygı atışı yapıldı.

Daha sonra Narman Ticaret Meslek Lisesi bahçesine geçildi. Buradaki törene İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İlçe Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ve İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Nedim Karakuş ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, ''Bu önemli günleri ah vah diyerek değil de dersler çıkararak yad etmeli ve kutlamalıyız güçlü olmak zorundayız. Birbirimizle kenetlenmeliyiz ülkemizin güçlü, insanımızın mutlu, yarına güvenle bakabilen bireyler haline gelmesi için çalışmalı, üretmeliyiz'' dedi.

Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, ''Bugün ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılını kutluyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz'' diye konuştu.

Törenler daha sonra ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Atasoy ve diğer yetkililerin hediyelerini vermesinin ardından geçitle sona erdi.

Ardından Halk Eğitim Merkezinde bir yemek verildi. Kaymakam Atasoy burada şehit yakını ve gazilere birer Türk bayrağı hediye etti.
Kaynak: AA