Çanakkale Şehitleri Gardiyanların Gösterisiyle Anıldı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıl dönümü münasebetiyle Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen etkinlikte M Tipi Ceza İnfaz Kurumu personeli oratoryo gösterisiyle şehitleri andı. Katılımcıların takdirini toplayan etkinlikte duygulu anlar yaşandı.

Çanakkale Şehitleri Gardiyanların Gösterisiyle Anıldı
Kocatepe İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Mardin Vali Yardımcısı Müfit Gültekin, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Başsavcı Adnan Küçükyumuk, Ağır Ceza Reisi Sezgin Güverçin, kuvvet komutanları, daire amirleri, infaz koruma memurları ve vatandaşlar katıldı.

Cezaevi 2. Müdürü Cemal Aslan ve cezaevi personelinden oluşan 15 kişilik ekip, Çanakkale şehitlerini ve deniz zaferini canlandırdı. Katılımcıların büyük takdirini toplayan gösteri yaklaşık 2 saat sürdü. 1915 yılının ruhunu yaşamak için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten cezaevi müdürü Gazi Yıldırım, “Vatanın nasıl korunduğunu, Türk, Kürt, Arap demeden herkesin çarpışıp vatanı korumak istediğini yansıtmak istedik.” diye konuştu.

Aralarında bayan personelin de bulunduğu 15 kişilik ekip, Başsavcı Adnan Küçükyumuk, Ağır Ceza Reisi Sezgin Güverçin ve cezaevi yönetimiyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra tören son buldu.