Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Suriye'de Yaşananları Protesto Etti

Diyarbakır Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Suriye'de yaşanan olayların 1.yıl dönümünde, rejimi ve yaşanan olayları protesto etti

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu, Suriye'de Yaşananları Protesto Etti
Merkez Yenişehir ilçesi Konukevi'nde bir araya gelen çok sayıda kişi, Suriye'de yaşanan olayları protesto etti.

Platform adına açıklamalarda bulunan Anadolu İnsani Yardım Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ferzende Lale, Beşşar Esad'ın Baas rejimi ve teşkilatlandırdığı misil güçleriyle stratejik hesaplar derdine düşen ulus devletlerin ve küresel güç odaklarının sessiz bakışları altında Suriye'yi kan gölüne çevirdiğini söyledi.

Hemen her konuda bir tehlike sezdiği anda ülkedeki Müslüman halkın üzerine vargücüyle yüklenen Hafız Esad'ın 30 yıldan bu yana kan üzerine saltanatını sürdürdüğünü ifade eden Lale, ABD, NATO ve batı dünyasının Suriye için hiç acele etmeden olan biteni izlediğini belirtti. Lale, 'Rusya, kesintisiz olarak stratejik müttefikliğini sürdürdüğü tek Ortadoğu ülkesi olarak Suriye'yi elden çıkarmamak için bir savaşı bile göze alabileceğini, bölgeye gönderdiği savaş gemileri ile göstermiştir. Bu insanlık kıyımına bazı İslam devletleri ve özellikle Suriye'ye komşu devletler sessiz kalmıştır.Akan kanın durması için Suriye'yi emperyalist hesaplaşma alanı haline getiren küresel güç odaklardan medet umulmaktan vazgeçilmeli her türlü stratejik hesap bir kenara bırakılarak harekete geçirilmelidir. Biz Müslümanlar, Tunus'tan başlayıp, Mısır'a, Libya'ya, Bahreyn'e, Yemen'e, tüm Ortadoğu'ya yayılan intifada dalgasıyla gurur duyuyoruz. Baskıcı zalim iktidarların zulümlerine karşı tüm ümmeti ve insanlığı duyarlılığa, Müslüman halklarla dayanışmaya davet ediyoruz ' dedi.
Kaynak: İHA