Ak Parti Aydın Milletvekili Öyüş’ün 18 Mart Mesajı

Ak parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş 18 Mart dolayısıyla yayınladığı mesajda “Zaferin 97. yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum” dedi.

Ak Parti Aydın Milletvekili Öyüş’ün 18 Mart Mesajı
Çanakkale Zaferi 'nin Türk Milletini tarihten silmek isteyenlere karşı kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan bir zafer olduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, “Şairin dediği gibi 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır ' mısraları ülkemiz için canlarını ve kanlarını veren şehitlerimize, gazilerimize borçlu olduğumuzu ne güzel anlatmaktadır.

Çanakkale Zaferi, topraklarımızı işgal ve milletimizi yok etmek isteyen devletlere karşı kazanılmış ve tarihimize altın harflerle yazdığımız büyük bir zaferdir. Ülkemizi işgale niyetlenen düşman kuvvetleri Çanakkale'nin geçilmezliğini en başta denizde görmüştür. Binlerce, on binlerce şehit verdik, denizin suları kan oldu aktı, Çanakkale geçilemedi. Güçlü bir inanca, büyük bir vatan aşkına ve özgürlüğüne düşkün olan milletimizin Çanakkale Zaferi tüm dünyaya örnek olmuştur. Şehitlik manevî rütbelerin en yücesidir. Bu yüksek mertebeye ulaşan şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.
Kaynak: İHA