Öğretmen ve Arkadaş Dayağı Okuldan Soğuttu

Giresun’un Tirebolu ilçesinde sınıf öğretmeni tarafından dövüldüğü iddia edilen öğrenci okuldan korktuğu için ailesi tarafından okula gönderilemiyor.

Öğretmen ve Arkadaş Dayağı Okuldan Soğuttu
Geçtiğimiz hafta içerisinde Tirebolu Karakaya İlköğretim Okulu 'nda öğretmeni K.Ö. tarafından kafası duvara vurularak dövüldüğü ve ardından sınıf arkadaşlarına dayak attırıldığı ileri sürülen 4. sınıf öğrencisi Onur Özbay (11), artık okula gitmek istemediğini söylüyor.

Yaşanan olayın ardından suç duyurusunda bulunduğunu belirten baba Ömer Özbay “Geçen hafta okuldan ağlayarak eve gelen oğlum odasına kapandı. Sormamız üzerine bize okulda yaşadıklarını anlatan oğlum önce öğretmeninin kafasını tutarak duvara vurduğunu, ardından ise sınıf arkadaşlarına sıra dayağı çektirildiğini söyledi. Kafasında yumurta büyüklüğünde şişi görünce hemen hastaneye gittik. Filim çektirdik. Burada hastane polislerinin rapor tutması üzerine soruşturma başladı. Jandarmanın aldığı ifadede öğretmen dövdüğünü itiraf etti. Şimdi soruşturma sürüyor. Öğretmen ceza alır almaz bunu bilemeyiz fakat artık çocuğu okula gönderemiyoruz” dedi.

Torununu okula dayak yemeğe değil okutmaya gönderdiklerini belirten Dede Mehmet Özbay ise “Çocuk artık derslerden soğudu. Okuldan korkuyor. Bir öğretmenin bu denli şiddet uygulaması o öğretmenin ruh sağlığının yerinde olmadığını gösterir” diye konuştu.

Yaşadıklarını anlatan Karakaya İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Onur Özbay ise “Biz arkadaşlarımızla şakalaşıyorduk.Öğretmen geldi.Bizi bizi bir birimize dövdürdü.Ardından benim kafamı duvara vurdu.Sonrada sınıf arkadaşlarıma dövdürttü.Arık okula gitmek istemiyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığı, pazartesi günü görevlendirilen müfettişlerin konuyla ilgili ailenin ve öğretmenin ifadelerine başvuracağı belirtildi.
Kaynak: İHA