Kaymakam Öğretmen Okulunu Denetledi

Diyarbakır Ergani Anadolu Öğretmen Okulu yatakhane ve yemekhanesini gezen Kaymakam Erdinç Yılmaz, yemekhanede yaptığı incelemede yemeklerin hijyenik bir ortamda yapılıp yapılmadığını denetledi.

Kaymakam Öğretmen Okulunu Denetledi
Yemekhane bölümündeki temizliğin ve yemeklerin hijyenik olmayan ortamda hazırlandığını gören Kaymakam Yılmaz, okul idarecilerini fırçaladı. İdarecilere süre veren Kaymakam Yılmaz, bir sonraki denetimde belirlenen aksaklıklar giderilmezse kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağını söyledi.

Kaymakam Erdinç Yılmaz tarafından Anadolu Öğretmen Okulunda gerçekleştirilen denetime İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız da katıldı. Okul yemekhanesinin tertip, düzen ve sıhhi temizliğini inceleyen Kaymakam Yılmaz,mutfaktaki hijyen koşullarının elverişsiz ve düzensiz olduğunu görünce sinirlenerek yanında bulunan okul idarecilerine fırça attı.

Tespit edilen eksik ve aksaklıkların tamamlanması için yöneticilere süre veren Kaymakam Yılmaz, 'Yaptığımız inceleme sonucunda okul yemekhanesinin genel durumunun iyi olmadığını gördük. Aileler çocuklarını bizlere emanet ediyor. Biz bu çocuklara kendi çocuklarımız gibi bakmalıyız. Çocuklarımızın her birinin sağlığından sıhhatine kadar bizler sorumluyuz. Yatakhane ve yemekhanebinasının eski ve ihtiyaca cevap vermemesi, genel anlamda temizlik unsurlarına önem verilmemesini gerektirmez. Gördük ki, yemekhanemizde dikkat edilmesi gereken birçok husus var. Bunlara dikkat edilmesi hususunda gerekli uyarılarımızı yaptık. Bu tür denetimleri bundan sonra da belli aralıklarla gerçekleştirilmeye devam edeceğiz. Bir dahaki sefere özellikle hijyen anlamında dikkat edilmesi gereken hususların yerine getirilmediğini tespit edersek kimsenin gözünün yaşına bakmadan sorumlular hakkında gerekliadli ve idari işlemi yapacağız ' diye konuştu.
Kaynak: İHA