Ege Üniversitesi'nde Bir Grup Öğrenci 'çanakkale' Panelinde Olay Çıkardı

Ege Üniversitesi'nde (EÜ) düzenlenen "Çanakkale Zaferi" ile ilgili panele katılan bir grup öğrenci, paneli izlemeye gelen öğrencilere saldırdı. Darp edilen öğrenciler polis tarafından kurtarıldı.

Ege Üniversitesi'nde Bir Grup Öğrenci 'çanakkale' Panelinde Olay Çıkardı
E.Ü. İletişim Fakültesi Öğrenci Konseyi tarafından Çanakkale şehitlerini anmak üzere 'Çanakkale Zaferi ' ile ilgili panel düzenlendi. Fen Fakültesi'nde düzenlenen panele konuşmacı olarak araştırmacı yazar Talha Uğurluel katıldı. Şehitleri anma programının yapıldığı haberini alarak toplanan bir grup öğrenci, sloganlar atmaya başladı. Bu sırada grup, panele katılmak için içeri girmek isteyen öğrencilerin girişine izin vermedi. Çanakkale paneline tahammül gösteremeyen grup, biranda panele girmek isteyen öğrencilere saldırdı.

Darp edilen öğrenciler, polis ekipleri tarafından kurtarıldı. Çıkan olayların ardından üniversiteye takviye çevik kuvvet ekibi gönderildi. Tekrar panelin yapıldığı bina önünde toplanan grup, sloganlar atarak öğrencilerin çıkmasını bekledi. Çevik kuvvet polisleri barikat kurarak grubun binaya girmelerine izin vermedi. Polis barikatı önünde Kürtçe ve Türkçe slogan atan grup, binadan ayrılan katılımcıların önünü kesmek için koşturdu. Bir süre öğrencilerle çevik kuvvet polisleri arasında koşuşturmaca yaşandı. Katılımcılara ulaşamayan grup, açıklama yaptıktan sonra dağıldı.