Validen Kütahya'daki Gerginlikle İlgili Açıklama

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Emet ilçesinde yaşanan gerginlik sırasında kalabalığın attığı taşlar nedeniyle 4 jandarma erin hafif yaralandığını belirterek, gerginliğe işçilerin terör örgütünün temsili bayrağını açtığı yolundaki söylentilerin neden olduğunu söyledi.

Validen Kütahya'daki Gerginlikle İlgili Açıklama
Gerginliğin sona erdiğini, 16 inşaat işçisinin ilçeden çıkarılıp güvenli yere götürüldüğünü ifade eden Vali Çiftçi, gerginliğe işçilerin terör örgütünün temsili bayrağını açtıkları yolundaki söylentilerin neden olduğunu belirtti. Vali Çiftçi, yaptıkları araştırmada böyle bir olayın gerçekleşmediğini, herhangi bir suç unsuru bulunmadığını kaydetti.

Vali Çiftçi, 'Öncelikle hepimize geçmiş olsun diyorum. Okul inşaatında taşeron firmanın çalıştırdığı işçiler Emet pazarında alışveriş yaparken gençler arasındaomuz çarpışması neticesinde başlayan olay farklı boyutlara getirilmeye çalışıldı ama geldi diyemeyiz. 500 kadar Emetli genç toplanırken, bu kişilerin PKK bayrağı açtığı iddiasıyla infial oluştu. Böyle bir şey olmadığını biz halka anlattık. Emniyet ve jandarma güçleri ilk tespitlere göre böyle bir şeyin olmadığını belirledi. Böyle bir şeyin olmadığının gençlere anlatılmasında, buradaki kalabalığa bunun söylenmesinde özellikle Emet Belediye Başkanımız, Emet ve Hisarcık Kaymakamımız, sivil toplum örgütüliderleri ve özellikle sağduyulu Emetli gençler etkili oldu ve vatandaşlar dağıldı. Şu an itibarıyla herhangi bir olay kalmamıştır. Bu gerginliğin bitmesinde katkısı olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Biz hem Güneydoğu, Akdeniz, Karadeniz hem Ege, bütün bölgelerimizin kardeş olduğuna inanıyoruz. Hepimiz bu bilincin içerisindeyiz. Emetliler ve Kütahyalılar da öyle. Bu kardeşlik sonsuza dek devam edecektir. Bazı vatandaşlar arkadan taş attılar. O taşlardan dolayı 4 er hafif şekilde yaralanaraktedavi altına alındı. Bazı basın yayın organları valinin içinde bulunduğu aracın taşlandığı konusunda yazılar da yazdı ama bizim bindiğimiz arabaya arkadan atılan taşın nereye geldiğini bilemeyiz. Öyle bir şey olmadı. Sonra oradan çıktık, Emetli gençlerle kahveye gittik, oturduk sohbet ettik. Öyle bir şey yok. Taş isabet etmiştir arabaya ama bilinçli değildir. İlk etapta bu olay 5-10 kişiyle başladığı için basit bir olay olarak görülmüş. Olay asıl akşam 19.00'dan sonra başlamış. İlk etapta arkadaşlar habervermeye bile gerek görmemişler ama bu toplumsal olaylar seri bir şekilde ilerleyerek gidebiliyor. Böyle bir olay yaşadık ama şu an itibarıyla öyle bir şey yok. Gözaltına alınan hiç kimse yok. Adli yönden soruşturma başlatıldı. Toplamda bina içinde bulunan 16 işçi emniyetli şekilde ilçeden çıkarıldı ' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA