Suruç'ta Liseler Arası Bilgi Yarışması

Şanlıurfa'nın Suruç Emniyet Müdürlüğü tarafından polis ve öğrenci ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen liseler arası bilgi yarışmasının 1.

Suruç'ta Liseler Arası Bilgi Yarışması
'si düzenlendi. Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapılan bilgi yarışmasına Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut, Suruç Emniyet Müdürü Mehmet Şen, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü Rasim Uzun, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir, okul müdürleri ve lise öğrencileri katıldı. Suruç Lisesi ve Yunus Emre Anadolu Lisesinin yarıştığı bilgi yarışmasında Suruç Lisesi 15 sorunun tamamına doğru cevap vererek 150 aldı. Yunus Emre Anadolu Lisesi ise 15 sorudan 9 soruya doğru cevap vererek yarışmayı 90 puan ile tamamladı.

Dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi polis ve öğrenci ilişkilerinin güçlendirilmesi amacıyla yapılan yarışmada Emniyet Teşkilatının vatandaşa sağladığı hizmetleri anlatan sinevizyon gösterileri sunuldu. Öğrencilere, emniyet teşkilatının her zaman vatandaşların hizmetinde olduğu anlatıldı. Polis Okulları hakkında bilgiler verilen sinevizyon gösterilerini izleyen öğrencilerden bazıları ise polis olmak istediklerini belirterek, yapılan bu yarışmayı çok anlamlı bulduklarını söyledi.Yarışma organizasyonunu yapan Suruç Emniyet Müdürü Şen'e teşekkür eden öğrenciler, polisin bu tür etkinlikler düzenlemesinden memnun olduklarını kaydetti.

Bilgi yarışmasında gençlere seslenen Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut, 'Bilgi yarışmasına katılan genç arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gönül vererek çalışıyorlar onlar bizim gelecekteki mimarlarımız, mühendislerimiz, hakimlerimiz savcılarımız olacaktır. Gençlerden beklentilerimiz büyük bizler gençlerimiz için varız. Bizlerde bir zamanlar devletin enalt kademesinden en üst kademesine kadar sizin geçtiğiniz sıralardan geçerek geldik. Sizin gibi bizde bilgi yarışmalarına katıldık, Üniversite sınavlarına girdik çalıştık çabaladık buralara kadar geldik. Sizlerde bu şekilde çalışarak çabalayarak okuyorsunuz bizler size baktığımızda kendimizi görüyoruz. Türkiye şuanda dünyanın en büyük 17. Ekonomisine sahip gururla Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu cebinize koyup dünyanın her yerine gidebilirsiniz. Ama bizim hedefimiz birinci olmak dünyanın en zengin ülkesiolmak istiyoruz. Bizim dedelerimiz 50 yıl önce Türkiye'yi 60-70. Sıradan alıp 17. sıraya getirdi. Sizden beklentimiz Türkiye'yi birinci yapmanızdır. Sizde bu cevheri görüyoruz. Bu yarışmalar sizlerin içindeki bu cevheri dışarıya çıkarmak için organize edildi. İnşallah bizim yüzümüzü kara çıkartmayacaksınız sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz ' dedi.

Suruç Emniyet Müdürü Mehmet Şen ise, 'Bu yarışmaları geçtiğimiz 2 yıl Şanlıurfa'da düzenledik. Gerçekten öğrenci arkadaşlarımızın mutlu ve memnun olduklarını gördüğümüz için bu yıl Suruç'ta da başlattık. Bu yarışmaları geleneksel olarak devam ettirmeyi düşünüyoruz ' diye konuştu.

Emniyet müdürlüğünün yapmış ve toplam 10 okulun katılacağı bilgi yarışması sonunda birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye dijital fotoğraf makinesi ve üçüncüye ise mp3 çalar hediye edileceği bildirildi.
Kaynak: İHA