Mersin Miami’deki Kruvaziyer Fuarında Tanıtıldı

Mersin’in, kruvaziyer endüstrisinin önemli fuarlarından ''Seatrade Cruise Shipping Fuarı''nda tanıtıldığı bildirildi.

Mersin Miami’deki Kruvaziyer Fuarında Tanıtıldı
Mersin Ticaret ve sanayi Odası'ndan (MTSO) yapılan açıklamada kruvaziyer endüstrisinin en büyük ve etkin fuarı olmanın yanı sıra sektörün başkenti olarak anılan Miami'de gerçekleştirilen ''Seatrade Cruise Shipping Fuarı''na Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığındaki bir heyetle katılım sağlandı.

Mersin, kruvaziyer turizminde iddiasını ortaya koyacak şekilde ilk katılımını Türkiye standının karşısında yer alan standıyla gerçekleştirdi. Vali Güzeloğlu, sektörün önemli temsilcilerini Mersin standında ağırladı. Vali Güzeloğlu, fuara bugüne kadar katılım sağlanmamış olmasını ''büyük bir kayıp'' olarak nitelendirerek gelecek yıl bu fuara kentte turizmle ilgili tüm paydaşları kapsayacak şekilde yer alacaklarını kaydetti.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise kentin tüm dinamiklerinin fuara katılmasının Mersin'in bu işe verdiği önemi göstermesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Fuar sayesinde rakiplerini tanıma ve eksiklikleri görme imkanı yakaladıklarını anlatan Aşut şöyle devam etti: ''Artık, yapmamız gereken şey kruvaziyer gemilerin yanaşacağı iskele ve çevre düzenlemesini tamamlamak. Ciddi ve hızlı bir kentsel tasarımla oluşturulacak kent bilinciyle Mersin'i günü birlik gelen turistler için cazibe noktası haline getirmeliyiz. Mersin olarak ilk hedefimiz günü birlik veya birkaç günlüğüne gelen kruvaziyer turiste Mersin içinde gezeceği, para harcayacağı ve bir kez daha gelme isteği uyandıran bir atmosfer oluşturmak olmalıdır. Hastanelerimizi, ulaşım imkanlarımızı, gezi güzergahlarımızı, restoran ve kafelerimizi bu amaca yönelik tasarlamalı ve tanıtımını yapmalıyız. Bu anlamda, iş dünyamız ve esnafımız da şimdiden kendini bu vizyona göre hazırlamalıdır.''