'İpin Koptuğu Yerden Düğüm Atmaya Geldik'

AK Parti Bursa il başkanlığına aday olan Şevket Orhan, "İpin koptuğu yerden düğüm atmaya geldik" dedi.

'İpin Koptuğu Yerden Düğüm Atmaya Geldik'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iştirakiyle 22 Nisan 2012 tarihinde yapılacak AK Parti il kongresi öncesinde ilk adaylığını açıklayan eski AK Parti Bursa Milletvekili Şevket Orhan oldu. İl binasında basın mensupları ile bir araya gelen Orhan'a partililer büyük ilgi gösterdi.

İl başkanlığına tezahüratlar eşliğinde gelen Orhan, basın mensuplarına kırmızı gül dağıttı. Orhan, 2001'de AK Parti'yi hep beraber kurduklarını belirterek, 'O dönemde şartlar ağırdı. Sıkıntı çekiyorduk. Parti kapanacak diyorlardı.Başbakanımız için 'muhtar bile olamaz' deniyordu. Bizim için millete hizmet etmek büyük şereftir. Niçin tekrar adaysınız diye sorarsanız, ipin koptuğu aynı yerden düğüm atmak lazım. Bir ip koparsa biz de aynı yerden düğüm atmaya geldik. Onun için adayız ' diye konuştu.

'Sevgi daha fazla olsun. Sevgi fazla olursa saygı kendiliğinden gelir ' diyen Orhan, 'Saygının olduğu yerde başarı olur. Sevginin azaldığı yerde tam tersi olur. Sevginin hakim olduğu bir AK Parti'yi tekrar tesis etmek için buradayız. Yeni, eski, yönetimde olan, olmayan, meclis üyesi olan, olmayan, bu davaya gönül veren herkesle tekrar bu hareketi yapmak için yola çıktık. Tamamlamak için geliyoruz ' şeklinde konuştu.

'KAVGA VE DÖVÜŞLE İŞİMİZ YOK '
Sonuna kadar adaylık sürecinden ayrılmayacağını kaydeden Orhan, 'Biz daha iyisini yaparız diyebilirler. Biz daha iyisini yaparız ve yapacağız. Bunun taahhüdünü veriyorum. Bursa daha fazla hizmet ve saygı almalı. Kavga, dövüş ve kırgınlıkla işimiz yok. Bizim işimiz sevgi. Gönüller yapmaya geliyoruz. Ben adayım. Aday olmaya devam edeceğim. Bursa'da şunu da kimse aklından çıkarmasın. Başbakanımızın değer verdiği, bir makama oturttuğunu ben sevmek mecburiyetindeyim. Ben ona saygı duymak mecburiyetindeyim.Ben o'cu bu'cu değil, ben AK Parti'liyim. Ben başbakancıyım, Recep Tayyip Erdoğancıyım. Bundan sonraki süreçte, hiç kimse ile kavga etmeden, sürtüşmeden, partimize zarar verecek söylemlere bulunmadan bu süreci devam ettireceğiz ' ifadelerini kullandı.

'BAŞBAKANIMIZIN BENDEN YANA OLACAĞINA İNANIYORUM '

Genel merkezin adaylık için ilçe başkanlarının, belediye başkanlarının, milletvekillerinin görüşünü alacağını söyleyen Orhan, 'Ondan sonra değerlendirme yapılır. Ben sonuna kadar bu adaylığa devam edeceğim. Mahallede delege seçimler yapıldı. İlçe kongreleri yaptırıldı. Mahallede insanlar birbirine girdi. İl başkanlığında tahmin ederim buna fırsat verilir. Demokrasinin olduğu yerde birçok insan çıkar. Başbakanımın benden yana hareket edeceğine inanıyorum ' dedi.
Kaynak: İHA