İki Cezaevinden Kaçtı, Yalı Soygunundan Yakalandı

Eski Galatasaray Spor Kulübü Yöneticisi Cemal Özgörkey’in yalısından 400 bin liralık saat ile 3 bin liralık ziynet eşyası çaldığı ileri sürülen Yavuz K.(33) gözaltına alındı.

İki Cezaevinden Kaçtı, Yalı Soygunundan Yakalandı
Çaldığı lüks saatlerden biri kolundayken yakalanan zanlının, 7 yıl önce eski başbakanlardan Tansu Çiller 'in yalısını soymaktan yargılandığı ve bir ay içerisinde Maltepe ve Metris Cezaevi'nden firar ettiği ortaya çıktı.

İş adamı Cemal Özgörkey 'e ait Sarıyer Yeniköy Köybaşı Caddesi üzerindeki yalıdan 26 Şubat 'ta 400 bin liralık 6 adet saat ile 3 bin liralık ziynet eşyası ve 2 tabanca çalındı. Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlığın, deniz tarafındaki pencereyi açıp yalıya giren kişi veya kişilerce gerçekleştirildiğini tespit etti. Çevredeki yalıların güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, hırsızın daha önceden de onlarca sabıkası bulunan Yavuz K. olduğunu belirledi. Ekipler tarafından cezaevinde olduğu düşünülen Yavuz K. 'nın Maltepe Cezaevi 'nden 11 Şubat 'ta izinli çıktıktan sonra firar ettiği tespit edildi.

Ayrıca 25 Şubat 'ta, sahte bir kimlikle uyuşturucu suçundan yakalanan Yavuz K. 'nın mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi 'ne gönderildiği anlaşıldı. Yavuz K. 'nın aynı gün görevlilerin dalgınlığından yararlanarak buradan da firar ettiği tespit edildi.

Bu tespitler üzerine çalışmalarını sıklaştıran ekipler, Yavuz K. 'yı Şişli 'de gözaltına aldı. Kolunda çaldığı saatlerden biri olduğu görülen K. 'nın evinde yapılan aramada ise çaldığı tabancalardan biri bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü 'ne getirilerek Hırsızlık Büro Amirliği 'nde sorgulaması yapılan Yavuz K., suçunu itiraf ederek çaldığı saatlerden 2 'si ile ziynet eşyalarını Kapalıçarşı 'daki bir kuyumcuya 7 bin liraya sattığını söyledi. Satın aldığı ziynet eşyası ile 2 saate el konulan kuyumcu H.K. de konuyla ilgili gözaltına alındı. Zanlı Yavuz K., diğer 3 saat ile 1 tabancayı denize attığını ileri sürdü. Onlarca sabıkası olduğu öğrenilen Yavuz K. 'nın 2005 yılında eski Başbakanlardan Tansu Çiller 'in Yeniköy 'deki villasından hırsızlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınarak bu suçtan dolayı yargılandığı ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yavuz K. ile H.K. Çağlayan 'daki İstanbul Adliyesi 'ne sevk edildi.