Ayvalık’ta CHP’li Kadınlardan Tıp Bayramı Ziyareti

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları yönetimi 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Uçmaz’a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Ayvalık’ta CHP’li Kadınlardan Tıp Bayramı Ziyareti
Önceki gün saat 14.30 'da Başhekim Uçmaz 'ın hastanesindeki makam odasında gerçekleşen ve Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen 'in eşi Dilek Türközen ile CHP Ayvalık Kadın Kolları Başkanı Elif Arsu 'nun öncülüğünde gerçekleşen ziyarette; CHP Kadın Kolları yöneticileri Aydan Ayyürek, Oya Sunal, Günay Öztürk Şen, Duygu Erdoğan, Gülsüm Oğuz, Zülal Gürtunca, ve Makbule Ezer hazır bulundu. Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Osman Uçmaz 'a bir saksı çiçeği armağan eden CHP 'li kadınlar, Başhekim nezdinde hastanede çalışan tüm sağlıkçı ve personelin de Tıp Bayramını kutladığı gözlendi.

Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette; Başhekim Uçmaz, hastanede yapılan çalışmalar hakkında CHP 'li kadınları bilgilendirdi. Hastanede özellikle yaz aylarında hasta yoğunluğunun kış aylarına nazaran yüzde 300 civarında büyük bir artış gösterdiğini vurgulayan Başhekim Uçmaz, hastane yönetimi olarak öncelikli hedeflerinin hasta sevklerinin önüne geçmek olduğunun altını çizdi. Hasta sevklerinin hastanedeki uzman doktor ve bazı cihazların eksikliklerinden kaynaklandığını kaydeden Başhekim Osman Uçmaz, göreve geldiği ilk günden bu yana Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları yazışmaların ardından hastaneye Beyin cerrahı, Nörolog, Genel Cerrahi ve Anestezi uzmanlarının atandığını kaydederek, yaz aylarındaki yoğunluk nedeniyle hastaneye ikinci bir Dahiliye Mütehassısına ihtiyaç duyulacağını ve bunun içinde gereken çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen 'in eşi Dilek Türközen 'in ilçede kan ve organ bağışlarının yapılabilmesi için koşulların daha da iyileştirilmesi gerektiğini işaret ettiği ziyarette, Başhekim Uçmaz, özellikle organ bağışları konusunda hastanede görev yapan bir uzman hekimin, önümüzdeki günlerde bakanlık tarafından verilecek seminerlere katılmasının ardından, bundan sonra Ayvalık Devlet Hastanesi 'nin de organ bağışlarında oldukça etkin olabileceğini söylemesi dikkat çekti.
Kaynak: İHA