Maden İş Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Ahmet Yılmaz:

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının bor madenini özelleştirmeye yönelik kanun teklifi konusunda açıklamalarda bulundu.

Maden İş Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Ahmet Yılmaz:
Ahmet Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, “Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından 5 Mart 2012 tarihindeki bakanlar kuruluna sunulan taslakta Bor Tuzları trona ve asfaltit madenleriyle nükleer enerji maddelerinin işletilmesine linyit ve demir sahalarının bazılarının iadesini düzenleyen 2840 sayılı kanunun 2. maddesine bir fıkra eklenerek yapılacak değişiklik ile bu özel sektöre devredilmek isteniyor. Son 10 yıl içersinde tüm olumsuzluklara rağmen Eti Maden kararlılıkla 500 sanayi kuruluş içinde 6. sırada yer almıştır. Bor ürünlerinin ihracatı 831 milyon dolardır.

Kanun değişikliği yapılacaksa Eti madenimin teknolojik önünün açılması için yapılmalıdır. Uç ürünlerin değerlendirilmesi ve üretiminin artırılması ham bor ihracı yerine rafine bor ve özel bor ürünlerine yatırım yapılmasının önü açılmalı kullandığı sanayi alanlarının gelişmesine yönelik yatırımların teşvik edilmesinin önü açılmalıdır. Bormadeninin devlet eliyle işletilmesi sürdürülmelidir. Bunun için öngörülen kanun teklifinden vazgeçilmelidir. Özelleştirmeye kapı arayalan bu girişime sadece sendikamız Bor madeni çalışanları değil bu ülkenin çıkarlarını geleceğini düşünen ülkesini seven geleceğimiz çocuklarımıza dayha zengin kaynaklara sahip bir gelecek ve büyük bir Türkiye bırakmak isteyen bütün ülke insanlarının karşı olacağı ve demokratik meşru mücadelemizin yanında olacağı inancındayız. Bu süreçte sendikamız genel merkezi de bakanlık nezninde görüşmelere devam etmekte tasarının geri alınması için hükümen düzeyinde görüşmeleri sürdürmektedir. Bu konuda üyelerimizi ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz“ dedi.
Kaynak: İHA