Kırıkkale’de 4 Kulaklı ve Çenesi Olmayan Kuzu Dünyaya Geldi

Kırıkkale’nin Balışeyh İlçesi Dikmen köyünde 4 kulaklı ve çenesi olmayan bir kuzu dünyaya geldi.

Hayata sıkı sıkıya tutunmaya çalışan kuzuya sahipleri 'Garip ' adını verdi. Garip, sürünün içinde diğer kuzulardan kaçıyor. İlk kez böyle bir olayla karşılaştığını belirten Dursun Yılmazer adlı çiftçi, kuzuyu biberonla beslediklerini ve yaşatmak için de ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Dikmen köyünde yaklaşık 300 koyunu bulunduğunu belirten Yılmazer, “Koyunlarım cinsi Akkaraman zaman zaman ikiz doğum yapıyorlar. Dün akşam yeni doğumlar oldu. Bir tanesinin sesinin farklı çıktığını fark ettik. Baktığım zaman gözlerime inanamadım.” dedi.

Kuzuya 'Garip' adını verdiğini söyleyen Yılmazer, ”Ancak kuzunun 4 kulağı bulunurken aynı zamanda ağzı bulunmuyor ve çenesi ayrılmış durumda. Annesini ememiyor, karnını doyuramazken biberonla beslemek durumunda kalıyoruz. İnşallah yaşamasını sağlayacağız.” diye konuştu.

Yılmazer, tıp tarihinde ender rastlanan 4 kulaklı, ağzı çenesinden ayrılmış olan kuzunun incelenmesi için Tarım İl Müdürlüğü ile Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne müracaat ettiğini de söyledi.