Eski Alkol Bağımlısından ‘Alkolsüz Bira’ Tabirine Tepki

Zonguldak’ta, 43 yıllık alkol bağımlısı Necdet Özkan (60), 6 evliliğini alkol yüzünden bitirdiğini belirterek, 'alkolsüz bira'ya aldanmamak gerektiğini ifade etti.

2 yıl önce gördüğü alkol tedavisi ardından normal hayata dönen Özkan, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele için dernek kurdu.

Liseli gençlere zararlı alışkanlıklar konulu seminer veren eski alkol bağımlısı Necdet Özkan (60), alkol yüzünden her şeyini kaybettiğini anlattı. Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Necdet Özkan, Zonguldak Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde düzenlenen 'Yeşilay Haftası' etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

Okul Müdürü Emine Tepe, öğrencilere, Özkan 'ın anlattıklarını iyi dinlemeleri tavsiyesinde bulundu. Gençlere alkolün kötülüklerini sıralayan Özkan, 'Lise öğrencisiyken alkole başladım. Bir süre sonra alkol bağımlısı oldum. Yaklaşık 40 yıl alkol kullandım. İki yıl önce alkolü bıraktım ve bununla mücadele etmek için dernek kurdum. Ve bu derneğin ikinci başkanı benim boşandığım ikinci eşim. Ben 6 kez evlilik yaptım. Alkolün tahribatı konusunda en dikkat çekici de burasıdır.” dedi.

Belli aralıklarla belirli miktarda alkol kullanan kişinin bağımlı olduğunu kaydeden Özkan, “Benim 1977 'de yaptığım ilk evklilikten iki tane kızım vardı. Çocuklarım 9-10 yaşlarında iken ayrıldık. 20 senedir çocuklarımla görüşmüyorum, torunlarımı dahi görmedim. Bu çok acıdır. Ve sebebi, kim ne derse desin alkol.” diye konuştu.

'ALKOLSÜZ BİRAYA KANMAYIN '

Reklamlardaki 'alkolsüz bira ' tabirine tepki gösteren Özkan, şunları kaydetti: “Bakın arkadaşlar, bir alkolsüz bira olayı çıktı. Niye alkolsüz bira? Bira nedir? İçki. Alkolsüz diyerek insanları kandırıyorlar. Reklam politikası. Yapılan araştırmalarda birada yüzde 26 alkol var. Trafik cezalarına bakın yüzde 24 oranında alkol olan sürücülere ceza yazıyorlar.”

'CÜNEYT ARKIN'LA KONUŞTUM 6 AY ALKOLÜ BIRAKTIM '

Yeşilçam 'ın önemli isimlerinden Cüneyt Arkın ile konuştuktan sonra 6 ay alkolden uzak durduğunu, ancak daha sonra yeniden başladığını ifade eden Özkan, “Ben ilk tedaviden sonra 2 sene hiç alkol almadım. Bir gün cuma namazından çıktım, birahanedeyim. Yok böyle bir şey. Halbuki bir sıkıntım, bir parasızlığım da yoktu. Namazdan çıkıyorum birahaneye gidiyorum. Bu bağımlılık değil mi? Bu olaydan sonra uzun bir tedavi görerek tamamen kurtuldum.” şeklinde konuştu. Program, öğrencilerin sorusuyla son buldu.