Bahçeli: Yasa Teklifi Geri Çekilip, Gerginlik Sonlandırılmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Genel Kurulu’na getirilen eğitim sistemindeki değişiklikle ilgili yasa teklifinin, geri çekilerek gerginliğin sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Partisinin Meclis grup toplantısında partililere seslenen Bahçeli, eğitim sisteminde yapılması planlanan değişikliği eleştirerek, AK Parti 'nin yasa tasarısını alelacele hazırladığı, üzerinde hiç düşünmeden, sağlıklı bir değerlendirmeye tabi tutmadan yasalaştırmaya çalıştığını öne sürdü.

Düzenlemenin yangından mal kaçırırcasına yasalaşması için yapılan uğraşın, farklı görüş ve kanaatlerin dinlenmemesinin adının 'despotluk' olduğunu öne süren Bahçeli, 'Pazara kadar bitirin talimatını alan AKP milletvekillerinin, Milli Eğitim Komisyonu 'nu işgal girişimleri, günlerdir dört maddesi görüşülmüş bir teklifin, 23 dakikada 20 maddesinin kabulü neresinden bakarsak bakalım AKP hırsı ve hıncından başka bir şey değildir. Zorlamalarla ve emrivakilerle TBMM Genel Kurulu 'na getirilen yasa teklifinin, mutlaka geri çekilmesi ve gerginliğin acilen sonlandırılması gerekmektedir. Teklifte imzası bulunan AKP milletvekilleri demokrasimize hayırlı bir hizmette bulunmalı ve gecikmeksizin önerilerinden vazgeçmelidirler. ' dedi.


Anayasa hazırlığı konusundaki geniş uzlaşma arayışı ile eğitim konusundaki tacizci ve hiç kimseye soluk aldırmayan siyasi davranışın taban tabana zıtlık içerdiğini belirten Bahçeli, 'Kabul edilmelidir ki, eğitim en az anayasa kadar, belki de ondan daha önemlidir. Şayet bundan sonra herhangi bir milletvekilinin kılına halel gelirse bunun vebali ve sorumluluğu tamamıyla Başbakan 'ın üzerine olacaktır. Milli Eğitim Komisyonu'ndaki uygunsuz, sevimsiz ve seviyesiz üslubu ve yaklaşımı esefle kınadığımı muhataplarına iletiyor ve herkesi, özellikle AKP 'yi aklıselimden ayrılmaması için uyarıyorum. ' diye konuştu.