Batmanlılar, Kuzey İraklı Öğrencilere Kucak Açtı

Dünya çocuklarını buluşturan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için hazırlıklar sürüyor.

Olimpiyata hazırlanan Kuzey Iraklı öğrenciler, Batman'da Özel İrfan Okulları'nın düzenlediği Kültür Şöleni'nde ter döktü. Batmanlıların yoğun ilgi gösterdiği programın yapıldığı salonda boş koltuk kalmadı. Binlerce Batmanlı Türkçe, Kürtçe şiir, şarkı, türkü ve ilahiler okuyan öğrencileri ayakta alkışladı.

Dünyanın 140 ülkesinde öğrencilerin katıldığı Türkçe Olimpiyatları kapsamında Kuzey Irak 'tan Türkiye 'ye gelen öğrenciler, Batmanlıları büyüledi. Beyaz Şato Düğün Salonu 'nda düzenlenen programa Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Batman, Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Ahmet Turan, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, ilçe kaymakamları, belde belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti başkanları ile binlerce vatandaş katıldı.

Programda Türkçe şarkılar ve şiirlerin yanı sıra Kürtçe şarkılar da söylendi. Batman halkının yoğun ilgi gösterdiği programda ayrıca Türkçe ve Kürtçe ilahiler okundu. Kuzey Irak 'tan gelen öğrenciler, Türkiye 'nin değişik yörelerine ait halk oyunlarını başarıyla sahneledi. Öğrenciler söyledikleri birbirinden güzel hareketli şarkılarla seyircileri coştururken zaman zaman söyledikleri uzun havalar ve hüzünlü şiirlerle de duygulandırdı.

Açılışta konuşan Kuzey Irak Erbil Kız Okulu Müdürü Ekrem Okşar, Kuzey Irakta 24 Türk okulunun olduğunu ve 3 okulun da açılışa hazır hale getirildiği kaydetti. Okşar, “Batman'da bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu tür organizasyonlar sayesinde kardeşlik bağlarımız daha artacak ve sevgi bağımız daha da güçlenecektir.” dedi.

BAKAN ŞİMŞEK: BU TABLO BİRLİKTELİĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise Batman da yaşanan tablonun birlikteliğimizi kardeşliğimizi artırdığını söyledi. Şimşek, Bu organizasyonu hazırlayan gönül dostlarına teşekkür ediyorum. 145 ülkede dostluk ve kardeşlik köprüleri kuruldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu hazırlayan İrfan eğitim kurumlarını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Batman Valisi Ahmet Turan da Kuzey Iraktan gelen öğrencileri selamladığını belirterek, “Çok güzel ve anlamlı bir organizasyon. Bu organizasyonu hazırlayanları kutluyorum.” dedi.

Daha sonra sponsor firmalara teşekkür plaketleri Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Batman Valisi Ahmet Turan tarafından takdim edildi. Program toplu hatıra fotoğraf çekiminden sonra son buldu. Program sonunda açıklama yapan Özel İrfan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ahmet Özel ise öğrencileri ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Özel, “Kültürlerin kaynaşması sevgi ve kardeşlik köprülerinin kurulması adına güzel bir etkinlik oldu. Dünyanın hemen hemen her ülkesinden Türkiye ye gelen bun sevgi elçileri hem kendi kültürlerini sergiliyor hem de bizim ülkemizin örf ve geleneklerini kendi ülkelerinde yansıtıyorlar. Batmanda da öğrencilerin Kürtçe ve Türkçe söylemiş oldukları türküler ve ilahiler bizleri oldukça etkiledi. Şölenimize bizleri kırmayarak katılan başta Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek 'e ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”diye konuştu.