Çiçek: "Turizm Türkiye'nin en önemli gelir kalemlerinden biridir"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ''Türkiye'nin geliri, ince iğneyle kuyu kazarak gelir elde etmektir. Dolayısıyla turizm bu manada Türkiye'nin en önemli gelir kalemlerinden bir tanesidir'' dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Çiçek, ATSO Toplantı Salonu'nda yaptığı konuşmada, Antalya'nın turizm konusunda Türkiye'nin önemli bir kent olduğunu söyledi. Türkiye'nin öyle kolay kazanılan gelir kaynakları olmadığını vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu:

''Başkaları gibi kuyu bul, petrol çıkar, gazı çıkar. Dünyada falancayla filanca birbiriyle kavga etsin, fiyatlar yükselsin... Bizim böyle bir avanta gelirimiz yok. Tabiri caizse Türkiye'nin geliri, ince iğneyle kuyu kazarak gelir elde etmektir. Dolayısıyla turizm bu manada Türkiye'nin en önemli gelir kalemlerinden bir tanesidir. Bu işin öncülüğünü de büyük ölçüde Antalya yapmaktadır.''

Antalya'nın sadece kendi potansiyelleriyle değil, Anadolu'nun diğer güzellikleriyle de irtibatının sağlanması gerektiğini vurgulayan Çiçek, kültür turizmine de ağırlık verilmesi gerektiğini bildirdi. Türkiye'de EXPO'ları önemsediklerini anlatan Çiçek, Antalya'da düzenlenecek EXPO 2016 için de gerekli hazırlıkların bir an önce yapılmasını istedi. ATSO Başkanı Çetin Budak da Antalya'nın turizm, tarım ve sanayi potansiyeli hakkında bilgi verdi. Ziyarette ATSO Başkanı Budak tarafından Meclis Başkanı Çiçek'e plaket takdim edildi. Ziyarete Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay da katıldı.
Kaynak: AA