Midyat'ta Ygs’ye 6 Bin Kişi Girecek

Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdür Mesut Eriker, Midyat’ta bu yıl ikincisi kez yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’na 20 okulda yaklaşık 6 bin öğrencinin katılacağını söyledi.

Mesut Eriker, Cihan Haber Ajansı () Midyat Bürosu'na nezaket ziyaretinde bulundu. Eriker, ziyarette yakında yapılacak YGS ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Midyatlı öğrencilerin önceki yıllarda çevre illerde sınava gitmekten mağdur olduklarını hatırlatan Eriker, “Bu yıl Midyat 'a ikincisi düzenlenecek olan üniversite sınavları merkezde bulunan ve kullanılabilen toplam 20 okulda yapılacak. İlkinde 4 bin 500 kişinin girdiği sınavlarda bu yıl yaklaşık 6 bin kişi girecek.” dedi.

Türkiye genelinde 3 ilçede YGS yapıldığını vurgulayan Eriker, bu ilçeleri Yeşilli, Ömerli ve Midyat olarak sıraladı. Amaçlarının sınava girecek öğrencilerin mağduriyet yaşamaması olduğuna vurgu yapan Eriker, öğrencilerin rahatı için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

LYS VE KPPS SINAVLARI 'DA YAPILACAK

Gelecek yıl Midyat 'ta ÖSYM bürosunun açılması için gerekli girişimlerde bulunduklarını dile getiren Eriker, bu konuda Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Serdar Bedii Omay 'ın kendilerine büyük destek verdiğini belirtti.

Eriker, “2013 yılında ÖSYM bürosu açılması için çalışmalarımızı tamamladık. Bu vesileyle gerçekleşecek sınavlarda YGS, LYS ve KPSS 'nin de yapılmasıyla birlikte 20 bin kişinin burada sınava girmesini hedefliyoruz.” diye konuştu.

YGS'nin Midyat 'ta yapılması için girişimlerde bulunan STK 'lar ve desteklerini esirgemeyen Midyat Belediyesi ve Midyat Kaymakamlığı'na da teşekkür eden Eriker, “Eğitim konusunda özellikle Şehmus Nasıroğlu 'nun verdiği desteklerden ötürü teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.


Cihan Haber Ajansı Midyat Temsilcisi ve Muhabiri Tayfun Demir de ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ederek, Eriker'e teşekkür etti.