Ortak Akıl Ortak Başarı Doğu Akdeniz Emiit Fuarında
İstanbul'da her yıl 60'ın üzerinde ülkeyi buluşturan dünyanın en büyük 5.turizm fuarı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) 16.'sı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

3 il standını gezen Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vali Yardımcısı Fikret Deniz, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu ve bölge illerinden turizmciler katıldı.Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği(ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Adana, Mersin ve Hatay illerinin EMİTT Fuarında bölgesel işbirliğinin en güzel örneğini sergilediğini söyledi.Zaimoğlu, bu yıl fuar alanındaki stantta görselliğe ağırlık verdiklerini belirterek, ' Adana, Mersin ve Hatay illerimiz Doğu Akdeniz bölgesi olarak fuarda ortak hareket ediyor. Standımızda bu yıl bilinen turizm dalları dışında sağlık turizmine de ağırlık verdik ' dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, EMİT Fuarında bölgesel işbirliğinin sağlanmasının mutluluk verici olduğunu, Adana'da belediyede yürüttükleri ' ortak akıl ortak başarı ' sloganının her alanda uygulanması gerektiğini ifade etti. Aldırmaz, 2011 yılında Türkiye'yi 31 milyon 500 bin yabancı pasaportlunun ziyaret ettiğine dikkat çekti, ' Bölgesel turizmde etkin rol alabilmeliyiz. Ülkemize gelen yabancı turistlerin önemli bir bölümünü başta Adana olmak üzere Mersin, Hatay illerinde ağırlayabilmeliyiz ' şeklinde konuştu.
