Kktc Bakanı Atun'un Almanya Ziyareti

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türk Alman İşadamları Derneği (TDU) yöneticileri ile bir araya geldi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de dün Fruit Logistica 2012 Yaş Sebze ve Meyve Fuarı'na katılan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, bugün TDU yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Atun, toplantı sonrası temasları hakkında açıklamalarda bulundu.

Berlin'e Fruit Logistica Fuarı'na katılmak üzere geldiğini belirten Atun, ' KKTC, fuara 14 firma düzeyinde katıldı. Yaklaşık 40 kişilik bir heyetle geldik. Heyet içerisinde işadamları, üreteciler ve bakanlığımızın bürokratları bulunmakta. KKTC olarak bu fuara 5'nci kez katılıyoruz. Bu yıl çok daha güçlü bir katılım sağladık. Özellikle biz bakanlık olarak ihraç ürünlerinin yurt dışına erişimine, mevcut pazarlarda daha geniş paylar almasına ve yeni pazarlara girişine ve tutunmasına yönelik teşviklerimizvar. Bu vesile ile de Almanya'da bulunduğumuz süre içerisinde gerek MÜSİAD Berlin şubesi gerekse Türk-Alman İşadamları Birliği'nin Berlin'de bulunan derneğiyle bir araya geldik. KKTC'nin yatırım olanaklarını, mamullerini ve ihracat vizyonunu anlattık ' dedi.

Kıbrıs'taki ekonomik gelişmelere değinen Atun ' Kıbrıs'ta 2007 itibari ile ekonomik dar boğaza girdi. Onun öncesinde yüksek rakamlı büyümeler vardı. Ancak tabii, mali disiplin zafiyeti gibi sorunların bulunması nedeniyle hem kendi iç yapısal sorunları hem de dünya ekonomisindeki bozukluklar 2007-08 ve 2009 yılında derinleşen ekonomik sorunlara itti Kıbrıs'ı. 2009 itibariyle göreve geldik ve mali disiplin sağlandı, mali sürdürebilirlik yönünde önemli adımlar atıldı. İstikrar programları uygulandı.Dolayısıyla o dönemden bu döneme bütçe açıkları önemli derecede iyileştirildi ' açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA