Hınıslıoğlu: Kalkınma ve İstihdam Sorunu, Girişimcilik Desteklenerek Çözülür

Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı İ. Hakkı Hınıslıoğlu, kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünde, girişimciliğin desteklenmesinin büyük önemi olduğunu söyledi.

Hınıslıoğlu: Kalkınma ve İstihdam Sorunu, Girişimcilik Desteklenerek Çözülür
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve ETB'nin ortaklaşa düzenlediği Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) destekli ' KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu ' nu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Ticaret Borsası Konferans Salonu ' nda düzenlenen törende konuşan ETB Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörün girişimciliğin desteklenmesi olduğunu vurguladı.

Yeni işletmeler kurulması ve istihdamın artırılmasının Erzurum ' da önemli bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Hınıslıoğlu, “Yapılan araştırmalara göre girişimciliği engelleyen faktörlerin başında güven eksikliği gelmektedir. Bizler bu anlamda ilkini düzenlediğimiz girişimcilik eğitiminin önümüzdeki günlerde ve yıllarda da artarak devam etmesi için çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz. Girişimcilik eğitimini, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, kendi işini kurmak isteyen girişimci adayların iş kurma konusunda cesaretlendirerek başarılı işletmeler kurabilmelerinin önünü açabilmek için, girişimciliğin önündeki tüm engelleri kaldırmaya yönelik projelerimiz devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

KUDAKA Proje Yönetim Birimi Başkanı Fatih Yılmaz ise kursiyerlerin bundan sonraki çalışmalarında başarılı birer işletme kurabilmesi için yapılacak iş planları hakkında detaylı bilgiler verdi.

KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Ayhan Çarlıoğlu da iş planı hazırlayan girişimci adaylarının, alanında başarılı olmuş işverenlerle buluşmaları ve tavsiyeler almalarının, iş hayatlarında daha başarılı olmaları için önemli olduğunun altını çizdi.

Törende eğitimi başarı ile tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları verildi.