Hatay Sehpası 20 Ülkeye İhraç Ediliyor

Antakya'da Akabe Mobilya Aksesuar Limited Şirketi'nin ürettiği sehpalar 20 ülkeye ihraç ediliyor.

Hatay Sehpası 20 Ülkeye İhraç Ediliyor
Şirket sahibi Halil İbrahim Toysal, kentin tanıtımını yapan meşhur ' Künefe ' tatlısından sonra şehri, 'Hatay sehpası' ile tanıtma başarısını gösterdiklerini söyledi.

Halil İbrahim Toysal, 23 yıldır mobilya imalatçısı olduğunu, 2005 yılında zigon sehpa ve aksesuar imalatına girerek, ufkunu genişlettiğini belirtti. İmalatını yaptığı zigon ve orta sehpanın yurt içi ve yurt dışında 'Hatay sehpası' olarak anıldığını belirten Toysal, 20 ülkeye de sehpa ihraç ettiklerini bildirdi.

20 ülkeye Hatay sehpası ve aksesuarları ihraç ettiklerine dikkati çeken Toysal, “Son olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul ' da gerçekleştirilen İMOP fuarına katıldık. Uluslar arası fuarda Hatay sehpası büyük ilgi gördü. Yöremizin meşhur künefe tatlısından sonra ilimizin adı Hatay sehpasıyla da anılmaya başladı. Bu da bizi mutlu ediyor. Yılda 70 bin sehpa üretiyoruz. Son teknolojiyi kullanıyoruz. Sektörel fuarlara katılarak, sürekli kendimizi yeniliyoruz.” diye konuştu.

Bu yıl 3. kez katıldıkları fuara yerli ve yabancı çok sayıda markaların katıldığını vurgulayan Toysal, “Fuarda yeni pazarlar iyi bir fırsat oldu. Özellikle yabancı ülkelerden gelen temsilciler, ürünlerimizi yakından tanıdı ve iş bağlantıları için görüşme talebinde bulundular.” dedi.

HEDEF 2,5 MİLYON DOLAR İHRACAT


Toysal, geçen yıl 1,5 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını, bu yıl ise hedeflerinin 2,5 milyon dolar olduğunu belirterek, Hatay sehpası ihracat ettikleri ülkelerde kentin tanıtımını en iyi şekilde yaptıklarını belirtti.

Kente gelen firma temsilcilerinin 'Hatay Sehpası' sayesinde hem Hatay ' ın tarihi ve doğal yerlerini ziyaret ederek turizme katkı sağladığını hem de Türkiye ' ye döviz kazandırdıklarını anlatan Toysal, sözlerine şöyle devam etti: “İstikbal gibi marka firmalara Hatay sehpası üretir duruma geldik. Bu bizim için çok önemli bir gelişme. Ayrıca yeni pazarlar bularak, Türkmenistan, Fildişi Sahili, Libya, Cezayir, Yunanistan, Belçika ve İsrail gibi ülkelere de Hatay sehpası göndermeye başladık. Akabe Aksesuar olarak sürekli kendimizi yeniliyoruz. Teknolojiyi yakından takip ederek, ayak uyduruyoruz.”