Kimse Yok Mu Derneği'nden Ilgın Köyüne Taziye Ziyareti

Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şubesi, Eğil ilçesine bağlı Ilgın köyünde geçtiğimiz günlerde çıkan yangın sonucu 7 kişinin yanarak öldüğü Yılmaz ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kimse Yok Mu Derneği'nden Ilgın Köyüne Taziye Ziyareti
Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Ahmet Dabanoğlu ve beraberindeki bir grup dernek gönüllüsü, Eğil ilçesine bağlı Ilgın köyüne giderek, soba faciası sonucu 7 ferdinin hayatını kaybettiği Yılmaz ailesinin yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunduktan sonra, bütün köy halkına muhtelif yardım malzemeleri dağıttı. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Ahmet Dabanoğlu, ' Geçtiğimiz hafta yaşanan yangın sonucu baba Mehmet Hanifi Yılmaz, Anne SabihaYılmaz ile çocukları Gülizar, Hacı, Abdurrahman, Adem ve Eyüp Yılmaz hayatlarını kaybetmişti.

Hepimizi derin üzüntüye boğan acı sonrası, Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şubesi olarak Ilgın köyüne taziye ziyaretinde bulunduk. Yangında Yılmaz ailesinden 7 kişi hayatını kaybetmiş, Mehmet Yaşar Yılmaz ise yaralı olarak kurtulmuştu. Ailenin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunduktan sonra, evde incelemelerde bulunduk. Ev tamamen yanmış durumda. Daha sonra köyde ikamet eden bütün kadın, erkek ve çocuklara gıda,muhtelif giyecek malzemeleri dağıttık. Taziye ziyareti ve yardım dağıtımının hemen ardından ise Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Mehmet Yaşar Yılmaz'ı ziyaret edip, başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Dernek olarak tedavi görmekte olan kardeşimize gerekli yardımlarda bulunacağız. Bu vesileyle hayatını kaybeden 7 vatandaşımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralı kardeşimize ise acil şifalar diliyoruz ' dedi.

DUYARLI VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Derneğin çalışmalarına katkı sağlayan bütün hayırsever kişi ve kuruluşlara teşekkür ettiklerini belirten Şube Başkanı Ahmet Dabanoğlu, ' Bugüne kadar pek çok ailenin evlerinin boyanması, koltuk, kanepe, halı, beyaz eşya gibi zaruri ihtiyaç malzemelerinin temininde yardımcı olduk. Hayırsever kişi ve kuruluşlar, derneğimize başvurarak çalışma yöntemimizi görebiliriz. Hatta dileyen hayırsever kardeşlerimiz bizzat bizimle birlikte gelerek, yardım yapılacak ailenin evini görebilir. Bu tür yardımlaşma vedayanışma çabalarıyla, aileler arasında kardeşlik köprüsü oluşturabiliriz ' diye konuştu.
Kaynak: İHA