Doğuş Oto’dan Bursa’ya 80 Milyon Tl’lik Yatırım

Doğuş OtoMotion Bursa’nın yeni tesisinin açılışı büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Doğuş Oto’dan Bursa’ya 80 Milyon Tl’lik Yatırım
Türkiye ' nin lider otomotiv distribütörü Doğuş Otomotiv ' in Prakende iştiraki Doğuş Oto ' nun Bursa ' da ki yeni tesisi hizmete açıldı. Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar ve Doğuş Oto Genel Müdürü Zafer Başar ' ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa Bursa protokolü ve davetliler katıldı.

80 milyon TL ' yi mal olan Doğuş OtoMotion Bursa, Volkswagen binek, Volkswagen ticari, Audi, Seat ve DOD markalarına Porsche ' yi de katarak hizmet vermeye devam edecek.

Bursa ' nın Türkiye otomotiv sanayinde son derece önemli ve stratejik bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Doğuş Otomotiv ve Doğuş Oto Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, “Hem güçlü ekonomisi hem de gelişmiş sanayisi ile Türkiye ' nin gözde şehri ve otomotiv sektörünün üssü olan Bursa ' da yenilenen tesisimizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem müşterilerimize hizmet, hem de istihdama katkı sağlıyor olmaktan mutluyuz. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü, otomotiv sanayinin merkezi mahiyetindeki Bursa ' da 80 milyon lira yatırımla hayata geçirdiğimiz bu tesis bu anlamda gurur veriyor.” şeklinde konuştu.

“110 BİN ARAÇ SATIŞI İLE 100 BİN BARAJINI AŞTIK”
Başkan Aclan Acar, yaptığı konuşmada Doğuş Otomotiv olarak Türkiye ' nin otomotiv sektörü içinde lider marka konumunda olduklarına dikkat çekerek, “Geçtiğimiz yıl ilk defa 100 bin adet barajını aşarak, 110 bin adet araç satışına ulaştık. Tüm müşterilerimize beklentilerin üzerinde hizmet vermek amacıyla hareket ediyoruz. Bu güzel tesisi Türkiye ' de ilk kez Bursa ' da açıyoruz. Burada çok önemli Volkswagen, Audi, Seat ve Porsche gibi markaların satış ve servis hizmetlerini vereceğiz. Bu güzel tesiste 254 arkadaşımız müşterilerimize hizmet verecek.” şeklinde konuştu.

Aclan Acar, sözlerini şöyle noktaladı: “Burada 6 bin metrekare alanı satış olmak üzere, toplam 31 bin metrekare satış sonrası hizmet alanı var. Bu güzel tesis ilimize hayırlı olsun. Bunu Türkiye ' de yaygınlaştıracağız. Bir sonraki Ankara, bir sonrakini ise İstanbul Kartal ' da açacağız.”

“DAHA İYİ HİZMET İÇİN YENİLENDİK”
Doğuş Oto Genel Müdürü Zafer Başar ise Bursa ekonomisine çok yüksek katma değer üreten bir bölgede hizmet vereceklerini belirterek, “Doğuş OtoMotion Bursa, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yenilendi. Bu modern tesisin ruhu Bursa ' nın modern ruhunu yansıtmakta.” dedi.

1,5 milyar TL ' lik ciro ile Dünyada söz sahibi olduklarını belirten Başar, Türkiye ' de 2011 yılında satın alınan her 100 araçtan 3 ' ünün Doğuş Oto ' dan alındığını söyledi.

Doğuş oto olarak yeni değişime ayak uydurduklarını anlatan Zafer Başar, “Yeni fikirlere, öneri ve eleştirilere açık tutumumuz ile her gün biraz daha iyi hizmet verebilmek amacıyla çabamızı artırıyoruz. Tesisimiz hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdela kesilerek açılış yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri yeni tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı.