Müftüler Kutlu Doğum Hazırlıklarına Başladı

Adana Müftüsü Arif Gökce, Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Mersin Müftüsü Ali Melek ve Ç.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kayıklık, 14–20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini görüşmek üzere toplandı. Toplantıda Adana Müftü Yardımcıları da hazır bulundu.

Müftüler Kutlu Doğum Hazırlıklarına Başladı
  Adana, Mersin ve Hatay 'da özgün, etkili ve kaliteli programlar oluşturmak takip edecekleri yöntemleri ve yapacakları faaliyetleri görüşen komisyon, ayrıca konferans, panel, seminer gibi etkinliklerin konularını, konuşmacılarını ve tarihlerini müzakere etti.
Toplantıda ayrıca Adana 5 Ocak stadında yapılması planlanan ”Kutlu Doğum Stadyum Özel Programı” hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Öte yandan, Kutlu Doğum Haftasının bu yılki ana teması, Diyanet İşleri Başkanlığınca `Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku` şeklinde belirlendi. Hafta boyunca bu konu etrafında faaliyetler düzenlenmesi öngörüldü. Bu çerçevede yapılacak etkinlikler, toplumda kardeşlik bilincini ve sevgi bağlarını kuvvetlendirmeye yönelik gelişecek ve insanların Hz. Peygamber Sevgisi etrafında yeniden buluşması sağlanacak.