Abd, Özel Birliklerini Afganistan’da Tutacak

ABD’nin 2013’ün ortalarında Afganistan’daki muharip kuvvetlerini çekeceği açıklanırken, bu ülkede özel eğitimli birlikleri bırakacağı bildirildi.

  Afganistan basınında New York Times gazetesi kaynak gösterilere verilen habere göre, ABD 'nin askerlerinin büyük bir bölümünü Afganistan 'dan çekeceği, özel eğitimli kuvvetlerini ise bu ülkede tutacağı belirtildi. Bunun, ABD 'nin yeni Afganistan stratejisi çerçevesinde yapılacağı kaydedildi. ABD 'nin yeni Afganistan stratejisinin ise zamanla duyurulacağı ifade edildi.

New York Times 'ın haberine göre, yeni stratejinin amacını Afganistan 'da olası terör saldırılarını önlemek ve Afgan güvenlik güçlerini eğitimi olduğu aktarıldı. Haberde ayrıca Afganistan 'da bırakılacak özel birliklerin görevlerinin artacağı ve militanlara karşı operasyon düzenlemekle birlikte Afgan güvenlik güçlerini eğiteceği vurgulandı.

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, geçtiğimiz hafta yaptığı beklenmedik açıklamada, ABD askerlerinin ülkedeki öncü muharip güç olma görevini 2013′ün ortalarına doğru bırakacağını bildirmişti. Afganistan 'da 130 bin askeri olan ABD, daha önce bu ülkeden çekilme tarihini 2014 olarak açıklamıştı.