Termeliler Kültür Merkezi'nin Açılışına Büyük İlgi Gösterdi

Samsun’un Terme ilçesinde açılışı yapılan kültür merkezine halkın ilgisi büyük oldu.

Termeliler Kültür Merkezi'nin Açılışına Büyük İlgi Gösterdi
  Açılışa Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ve Samsun AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya da katıldı. Açılışta konuşma yapan Terme Belediye başkanı Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu, bina hakkında bilgi verdi. Binanın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından aktarılan kaynakla birlikte 700 bin TL`ye mal olduğunu söyleyen Yirmibeşoğlu, 400 seyirci kapasiteli salonun Terme`nin tüm kültür ihtiyacını karşılayacak nitelikte olduğunu söyledi. Daha önce, Halk Eğitim Merkezi`nin eskimiş salonunda gelen sanatçı ve konukları ağırlamakta zorlandıklarını belirten Yirmibeşoğlu, 'Çok şükür ki bu yeni salonumuzda halkımızın sinema, tiyatro, konser ve toplantı ihtiyacını karşılayabilecek çok amaçlı bir kompleksi yapmış bulunmaktayız. 'dedi.

Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ise yapılan kültür merkezinin birçok ilçede olmadığını ifade ederek, Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan alınan kaynağın çok iyi bir şekilde değerlendirildiğinin altını çizdi.

Terme Kaymakamı Fahri Meral, belde belediye başkanları ve halkın büyük ilgi gösterdiği açılış, Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Şef Arzu Kopuz Çelik`in yönetiminde seslendirilen ilahi ve şarkılar eşliğinde son buldu.