'sevgi Konseri' Büyük İlgi Gördü

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü tarafından icra edilen 'Sevgi Konseri' büyük ilgi gördü.

'sevgi Konseri' Büyük İlgi Gördü
Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan ve oldukça geniş bir dinleyici kitlesinin katıldığı konser büyük beğeni topladı. İki ayrı bölüm halinde icra edilen konserin ilk bölümü Hicaz peşrevi ile başladı. Daha sonra birbirinden güzel Hicaz eserler seslendirildi. Kısa bir aranın ardından konserin ikinci bölümüne geçildi. Zaman zaman konukların da söylenen eserlere iştirak ettiği bu bölümde Hüseyni, Muhayyer ve Uşşak makamında parçalar icra edildi. Koro Şefliği'ni M.Tanju Demirkol'un icraettiği Sevgi Konseri'nde Çetin Sarıoğlu Koro Şef Yardımcılığını, M.Emin Güneş ise Koro Müdürlüğü'nü üstlendi

'DİYARBAKIR'DA SIK SIK BU TÜR ETKİNLİKLER DÜZENLENMELİ '

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren ve büyük beğeni toplayan konser sonrası görüşlerini açıklayan davetliler, 'Bu tür sanatsal ve kültürel etkinliklere daha fazla ağırlık verilmeli. Bağrından bir çok yazar, şair, ses sanatçısı ve fikir insanı çıkaran kadim kent Diyarbakır'da sık sık bu tür etkinlikler düzenlenmeli. Birçok medeniyete beşiklik etmiş, sinesinde sayısız tarihi ve turistik zenginliği barındıran, zengin kültürel dağarcığı ve adeta bir açık hava müzesi konumunda bulunan kentimizin böylesisosyal ve sanatsal çalışmalara ihtiyacı var. Bu akşamki koroyu tertipleyen ve emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara ne kadar teşekkür etsek azdır 'şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA