Vurgun Yiyerek Hayatını Kaybeden Dalgıç, Daha Önce Çok Kez Dalış Yapmış

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dalış yaptığı sırada vurgun yiyerek hayatını kaybeden dalgıç Bozkurt Ali Köprübaşı’nın ölmeden önce çekilen fotoğrafları ortaya çıktı.

Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu'na bağlı bir dalış merkezinden sertifikası olan Köprübaşı 'nın profesyonel olarak dalış yaptığı öğrenildi.

Bozkurt Ali Köprübaşı (42), dalış yapmak için Ankara 'dan arkadaşları ile Fethiye 'nin Göcek beldesi yakınlarında bulunan Aziz Ağa Koyu 'na geldi. Dün sabah saatlerinde koya gelen Köprübaşı ve arkadaşları, hazırlıklarını tamamlayarak dalışa geçti. Dalış bittiğinde Köprübaşı 'ın buluşma noktasına gelmediğini fark eden arkadaşları, üç yıldız brövesi bulunan usta dalgıcı aramak için yeniden daldı. Arkadaşları 32 metre derinlikte Köprübaşı 'nı hareketsiz olarak buldu. Arkadaşları, Bozkurt Ali Köprübaşı 'nı su yüzeyine çıkardı. Gruptaki doktorlardan biri müdahalede bulunulurken 112 Acil'den yardım istendi. Bozkurt Ali Köprübaşı, TCSG Sahil Güvenlik 83 Bot Komutanlığı tarafından olay yerine getirilen sağlık ekiplerinin yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bozkurt 'un cesedi, Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne morguna kaldırıldı. Ceset, ilk incelemenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu 'na gönderildi.


Bu arada profesyonel olarak dalış yapan Bozkurt Ali Köprübaşı 'nın dalış öncesi çekilen fotoğrafları ortaya çıktı. Teknede dalış tüpleri ile poz veren Köprübaşı'nın, ölmeden 1 gün önce gerçekleştirdiği dalışa ait fotoğraflarını da sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı öğrenildi.