Polatlı'da Kurum Amirleri, Meslek Seçiminde Öğrencilere Yardımcı Oluyor

Ankara Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kurum amirlerini öğrencilerle bir araya getirerek, onların meslek seçimlerinde doğru karar vermelerine yardımcı oluyor.

Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen meslek tanıtım seminerleri başladı. İlk semineri Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine verdi.

Bilgin, 2012 yılında YGS ve LYS sınavına girecek olan öğrencilere mülki idare amirliğini anlattı. 23 yıl önce mesleğe başladığını anlatan Gürsoy Osman Bilgin, 1950 'li yıllarda sadece Hukuk Fakültesi, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunlarının kaymakam olabildiğini söyledi. Bilgin, “Mülkiye müfettişlerinin tamamının kökeni kaymakamlardan oluşur. Kaymakamlık önemli bir görevdir. Mülkiye amirliği mesleği kaymakamlıktan başlar, vali yardımcılığı ve valiliğe kadar gider.” dedi. Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin 'in, öğrencilere, 'içinizden kaç kişi kaymakam olmak istiyor?' sorusuna ise 12 öğrenci parmak kaldırdı.