Ayrancı'daki Santralin Yapımında Bin 800 Kişi Çalışacak

Karaman’ın Ayrancı ilçesine yapılması planlanan elektrik santralinin inşaatında bin 800 kişi çalışacak, doğalgaz ile çalışacak santral bittiğinde 3 milyon evin elektriği bu tesisten sağlanacak.

MetCap Enerji ve General Electric tarafından Ayrancı 'da kurulacak santralle ilgili yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Karaman Vali Yardımcısı Latif Memiş, projenin Karaman için tarihi bir dönüm noktası olduğuna dikkatleri çekerek 48 ayda bitecek tesisin bölgenin kaderini de değiştireceğini belirtti.

Ayrancı Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan programda METCAP Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve KOMET CEO 'su Kerem Metin de yaptığı açıklamada Ayrancı 'ya iyi bir şeyler yapmak için geldiklerini belirterek, “Karaman bir yatırımcı için gerçekten bir cennet. Bir yatırım yaparken halkın neyi isteyip neyi istemediğini çok iyi bilmek gerekiyor. Biz yaptığımız işe güveniyoruz. Sizde bize güvenin. Buna istinaden hayat şartları değişecektir.

Geçen yıl Milan 'da bu projeyi tanıtırken dünyaya Karaman diye bir yer çıktı. Televizyonda Karaman 'ın deprem bölgesi olmadığı anlatıldı. Karaman elması ortaya çıktı. Karaman 'ın birçok özelliğini öğrendik. Dünyada ilk defa bu mühendislik Karaman 'da uygulanacak. İlk defa güneş ve rüzgârla beraber doğalgaz çevrim santralinde beraber kullanılacak. Her şeyden önemlisi bölgemize kocaman bir baca getirmiyoruz onun sözünü veriyorum buradan. Çevre düzenimizi ona göre yaptık. İyi niyetle geliyoruz. İyi şeyler vereceğiz müreffeh bir Ayrancı olacak. Hep birlikte geleceğimizi inşa edelim. Birlikte konuşup, birlikte karar verelim. Bunun sonrasında çok büyük bir ailemiz ve çok mutlu bir beraberliğimiz olacak” dedi.
KOMET Şirket yetkilisi Sedef Murat, projenin amacı ve işlevi konusunda verdiği bilgilerde, Hüyükburun ve Dokuzyol köyleri arasında 440 hektarlık bir alanda kurulacak olan santralde 570 megawat elektrik, 753 megawat termal kapasite enerji üretileceğini ve işletmenin tamamlanmasıyla da 80 kişiye daha iş imkânı verileceğini belirtti. Proje ömrünün 30 ay olarak planlandığını söyleyen Murat, santralin hava soğutmalı sistemle çalışacağını ve 3 milyon evin elektrik ihtiyacını karşılayacağını sözlerine ekledi.