Yozgat Belediye Başkanı Başer, Başarılı Başkanlar Arasında İlk 9’a Girdi

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bir araştırma şirketi tarafından 14-20 Şubat tarihleri arasında 81 il merkezi ve 16 büyükşehirin bütün metropol ilçelerinde 14 bin 612 kişiyle yapılan ankette, en başarılı ve en sevilen başkanlar sıralamasında ilk 9'a girdi.

Özel bir firma tarafından 14 Şubat 2012-20 Şubat 2012 tarihleri arasında 14 bin 612 kişi ile yüz yüze mülakat yöntemiyle yapılan ankette en başarılı belediye başkanı yüzde 72.8'le Aydın Belediye Başkanı Özlem Çeçicioğlu oldu. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de yüzde 51.3'le 9. sırada yer aldı.

Başkan Başer, 81 il arasında yapılan ankette ilk 9 'a girmenin kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. Başer, 'Yozgat 'ta 2. dönem belediye başkanlığı görevini yürütüyorum. Bu süreçte başkanlık görevine geldiğim ilk günden itibaren aynı azimle, aynı şevkle ve aynı heyecanla hizmet etmeye çalışıyorum. Yozgat 'ta bizim başkanlığımız döneminde çok şeyler değişti. Nasıl ki ülkemiz AK Parti sayesinde cumhuriyet tarihinde devrim niteliği taşıyan yatımlara kavuştu ise bizim başkanlığımız ve AK Parti İktidarı ile de Yozgat 'ta çok şeyler değişti. Çok değil bundan 10 yıl öncesi Yozgat ile şu anki Yozgat arasında çok büyük farklılıklar var. İlimiz özlediği ve beklediği yatırım ve hizmete son 10 yıl içerisinde kavuştu. Hızlı trenin hizmete girmesiyle Yozgat-Ankara arası bir saat olacak. TOKİ konutları ve devam eden konutlarla Yozgat 'ın konut sıkıntısı ortadan kalkacak. İlimize yapılacak yeni hastane ile Yozgat sağlık alanında bölgesine de hizmet verecek. Yozgat gelişiyor ve değişiyor. Bunu ben demiyorum. Ülkemizde ve gurbette yaşayan vatandaşlarımız ifade ediyor. ' dedi.

Yozgat 'ın yakın bir gelecekte çok büyük gelişmeler yaşayacağını vurgulayan Başkan Başer, 'Yozgat her alanda kalkınmasını sürdürecek. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan 'ın ilimizi ziyaretinde Yozgat sevgisini göstermesi ve 'Yozgat 'ı marka şehir yapacağız' demesi ile ilimizi ne kadar önemsediğini belirtmiş oldu. Bizler de bu kapsamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. ' diye konuştu.

Yapılan hizmetleri Yozgat halkının takdir ettiğini kaydeden Başkan Başer, şunları kaydetti: 'Yozgat halkı kadirşinastır. Yapılan çalışmaları ve hizmetleri her zaman takdir etmiştir. Zaten bu çalışmalarımızla halkımız bizleri 81 il içerisinde ilk 9 'a girmemizi takdir etmişler. Biz belediyemizin imkanlarını en iyi şekilde kullanarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Hiçbir zaman mazerete sığınmadık. Her zaman yaptığımız işin en iyisini yapmaya çalıştık. Gayret ettik. Yapılan çalışmaları halkın takdir etmesi kadar güzel bir şey olamaz. Bizler 'halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla ' bu hizmetlerimizi sürdürüyoruz. '

Objektif Araştırma Merkezi (ORC) tarafından 81 il merkezinde 14 bin 612 kişi ile yüz yüze mülakat yöntemiyle yapılan araştırma sonucuna göre en başarılı il belediye başkanları ve oranları şöyle:
1-) Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yüzde 72.8.

2-) Şanlıurfa Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba, yüzde 65.1.

3-) Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, yüzde 59.7.

4-) Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yüzde 59.0.

5-) Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yüzde 57.3.

6-) Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yüzde 56.8.

7-) Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, yüzde 54.3.

8-) Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yüzde 51.3.

9-) Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, yüzde 51.3.
10-) Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün 51.0.