Samsun'da Hocalı Katliamının Kurbanları Fotoğraflarla Anıldı

Samsun'da Hocalı katliamı kurbanları için fotoğraf sergisi düzenlendi.

Samsun'da Hocalı Katliamının Kurbanları Fotoğraflarla Anıldı
Süleymaniye Geçidi'nde düzenlenen ve İlkadım Belediyesi Kent Konseri Gençlik Meclisi tarafından organize edilen etkinliğe, Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve üniversite öğrencileri katıldı.

İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi Nicat Ceferov, yaptığı konuşmada, 'Bugün burada 26 Şubat 1992 tarihinde Ermenilerin Rus ordularına ait 366. alayın da yardımıyla 613 Azerbaycan Türk'ünü şehit edişinin 20. yılını anmak üzere toplandık. Dünya zalim ile mazlumun birbiri ile çarpışıp durduğu bir yerdir. Dünya kuruldu kurulalı cinayetler, katliamlar ve soykırımlar gördü. Dost düşman bilsin ki, Türk gençliği, Mete'nin torunları Azerbaycan'da, Kırgızistan'da, Özbekistan'da, Saha'da,Yakut'ta, Sibirya'da, Arpad'ın Ovasında, Kanije kalesinde, Viyana kapısında tek vücut, tek yumruktur. Unutulmasın ki, Türk'ün demirden dağı eriten, tabiata ve yaratılmışlara yön, düzen ve şekil veren kudreti karşısında ne Ermeni, ne Rus, ne Fransız, ne Çin ve ne de Amerika durabilir ' dedi.

Azerbaycan'da yaşan zulüm ve katliam bütün Türklerin ortak acısı olduğunu belirten Ceferov, 'Samsunlu Türkler olarak bu acıyı paylaştığımızı ifade ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bütün bu yaşananların intikamının er ya da geç alınacağını bildiriyoruz. Bir Azerbaycan Türkü olarak burada bizi destekleyen herkese Azerbaycan Türkleri adına teşekkür ederim ' diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve vatandaşlar resim sergisini gezdiler.
Kaynak: İHA