Clınton: 'rusya ve Çin'in Suriye Tavrı Arapları Tatmin Etmiyor'

İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün düzenlenen Somali Konferansı sonrasında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Somali'de aşırılıkçı El Şebab örgütüne ait bölgelere yapılacak bir hava saldırısının iyi bir fikir olmadığını ve Suriye'ye yapılan baskıların artacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde El Kaide'ye katıldığını açıklayan El Şebab örgütüyle anlaşma aramanın yanlış bir yol olabileceğini kaydeden Clinton, 'ABD olarak El Şebab'ın liderliğini kabul etmeyen ve bütün Somalililerin temel haklarına ve özgürlüğüne önem veren Somalililerle görüşeceğiz ' dedi.

Clinton, Suriye'de öldürülen gazeteciler hakkında 'Bütün düşüncelerimiz ve dualarımız kendi halkına acımasızca saldıran Esad rejimi tarafından öldürülen ve yaralananların aileleri ve bu hafta öldürülen iki gazeteci Marie Colvin ve Remi Ochlik ile beraber ' dedi.

Esad'a baskının artarak süreceğini belirten Clinton, 'Rusya ve Çin gibi ülkelere de baskı yapacağız çünkü dünya bu duruma kayıtsız kalmıyor. Bu iki ülkenin birinin ticari, diğerinin hem ideolojik hem ticari sebeplerle bu bütün uluslararası normlara meydan okuyan rejimi koruması Arapların duruşunu tatmin etmeyecektir ' şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA