Çetinsaya: YÖK'e Baskın Yapılmadı, Savcılık İstedi, Biz De Belgeleri Verdik

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın KPSS’deki kopya iddiaları soruşturması çerçevesinde, YÖK Başkanlığı'na bağlı ÖSYM'de yapılan aramalarda 28 Şubat sürecine ilişkin belgeler çıkmasıyla ilgili olarak basında çıkan ‘YÖK’e baskın’ ifadelerinden rahatsız olduklarını açıkladı.

Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, 'Üniversiteler Bölge Toplantıları 'kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Tesisler Toplantı Salonu 'nda 21 üniversitenin rektörüyle bir araya geldi.

Toplantı öncesinde üniversitelerin öğrenci konseyi başkanlarıyla bir araya gelen Çetinsaya, burada basın mensuplarının savcılık soruşturması kapsamında istenen belgelerle ilgili sorusu üzerine, “Savcılık tarafından bizden bir takım belgeler istenmiştir. Biz de yetki çerçevesinde olan bu talebi yerine getirdik ve bu belgeleri teslim ettik. Bunun dışında soruşturmanın niteliği ile süreciyle ilgili herhangi bir açıklama yapmam söz konusu değildir. Ayrıca, bugün gazetelerde ve yayın organlarında 'YÖK 'e baskın 'ifadelerini gördük.” açıklamasında bulundu. Çetinsaya, 28 Şubat sürecinde akademisyenlerin fişlenmesiyle ilgili bir soruya ise cevap vermedi.

'SEÇME SINAVLARININ KALDIRILMASININ TARTIŞILMASI OLUMLU BİR GELİŞME '
YÖK Başkanı Çetinsaya, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer 'in öğrencilere yönelik seçme sınavlarının kaldırılmasına ilişkin yaptığı açıklamaya yönelik soruya ise “Bu tartışmalar birkaç yıldan bu yana devam eden bir süreçtir. Burada her konu her fikir tartışılıyor. Uzmanlar tarafından analiz ediliyor. Bu konuda bunun bir parçasıdır. Bizde kurul olarak bu tartışmalara gerekli katkıları veriyoruz. Farklı modellerde dâhil her şey masada tartışılıyor buda güzel bir şey.” şeklinde cevap verdi.

Çetinsaya, üniversite rektör ve öğrenci konseyi başkanlarıyla yaptıkları toplantıların bir gelenek haline gelmeye başladığın belirterek, sırasıyla çeşitli bölgelerdeki rektör ve öğrenci temsilcileriyle bir ara geleceklerini söyledi. Çetinsaya, bu toplantılarda üniversitelerin, Yükseköğretim sisteminin, öğrencilerin YÖK ile olan ilişkilerini, her türlü sorunlarını masaya yatırma ve analiz etme, birlikte tartışma imkânı bulduklarını anlattı.

Çetinsaya, bugün de Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 'nin konuğu olduklarını, rektör ve öğrencilerle birlikte sorunları konuşacaklarını kaydetti.