Başkan Doğan İzmit Sanat Merkezini Ziyaret Etti

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 5.inci yılını kutlayacak olan İzmit Sanat Merkezi’ni ziyaret etti.

Başkan Doğan İzmit Sanat Merkezini Ziyaret Etti
Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Ragıp Savaş 'ın sanat yönetmenliğini yürüttüğü merkezde 4 yaşından, 70 yaşına kadar eğitim gören öğrenciler yer alıyor. Alikahya Fatih Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzerindeki merkezde yapılan çalışmalar hakkında Başkan Doğan 'ı bilgilendiren ünlü oyuncu, müzik eğitimlerinin verildiği salonda Başkan Doğan 'ın sürprizine bir hayli şaşırdı.

Salonda gördüğü piyanonun başına oturan Doğan, tuşların üzerinde ustaca gezdirdiği parmaklarıyla klasik bir parçayı seslendirdi. Başkan Doğan 'ın bu yeteneğinden habersiz olan Ragıp Savaş, Doğan 'ın sürpriz performansı karşısında hem şaşırdı, hem de hayranlığını gizleyemedi. Performansı nedeniyle Başkan Doğan 'ı kutlayan Savaş, belediyenin sanata bakışını da çok beğendiğini söyleyerek; “ Aslında Başkanın performansına şaşırmamak lazım. Kendisi bir sanatsever olduğunu yaptığı çalışmalarla sık sık kentin gündemine taşımayı biliyor. Belediyenin yaptığı sanat etkiliklerini takdir ediyorum. Bu anlamda Başkan Doğan ve ekibini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Doğan da, Ragıp Savaş gibi bir değerin İzmit 'ten çıkmasının kendilerini gururlandırdığını söyleyerek; “ Bilgi birikimini yine bu kent insanı yararına kullanmak için böyle bir merkezi yaşama geçiren değerli sanatçımızı kutluyorum. Aynı zamanda bu ziyaret, bugün çok güzel bir projeyi de ortaya çıkardı. İlerleyen süreçte İzmit Sanat Merkezi 'nin öncülüğünde Belediyemiz çalışanlarının rol alacağı bir tiyatro oyunu sahnelemeyi düşünüyoruz. Ragıp Bey, benim de bu oyunda rol almam gerektiğini söyleyince, çok iyi 'belediye başkanı ' ve 'doktor ' rolü yapabileceğimi söyledim” şeklinde esprili bir yorum yaptı. Tiyatro, diksiyon, sinema ve televizyon oyunculuğu, tango, street caz, yaratıcı drama, müzik, etkili iletişim- beden dili, modern dans, bale ve salsa dallarında eğitim verilen merkezde, kendi alanlarında oldukça iyi kariyere sahip 20 eğitimci görev yapıyor. Bu isimleri sanat dünyası da yakından tanıyor. Buna en belirgin örnek, merkezin bale bölümünün başkanlığını ünlü balet Tan Sağtürk 'ün yapması.
Kaynak: İHA