Osmangazi'den Priştina'ya Teknik Destek

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, teknik incelemelerde bulunmak üzere Bursa'ya gelen Kosova'nın Priştina Belediyesi teknik ekibini kabul etti.

Osmangazi'den Priştina'ya Teknik Destek
Dündar, henüz 4 yaşında olan Kosova'ya her alanda destek vermeye devam edeceklerini söyledi.Kuruluşunun 4. yılını kutlayan Kosova Cumhuriyeti'nin başkentinde hizmet veren Priştina Belediyesi'nden gelen teknik heyet, Osmangazi ve Büyükşehir Belediyesi'nde bir hafta süreyle incelemelerde bulundu. Türkiye'deki belediye sisteminin işleyişi hakkında bilgi alan heyet, yerel yönetimlerde Türk belediyelerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Konuk heyet özellikle tarihi mirası koruma çalışmaları, imar uygulamaları ve diğer teknik konularda bilgi alışverişinde bulundu.Priştina Belediyesi'nden gelen heyet teknik gezisinin tamamlamasının ardından Örnekli Kültür Merkezi'nde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. Konuk heyeti kabul eden Başkan Dündar, henüz 4 yaşında olan Kosova'ya gerek hükümet gerekse yerel yönetimler noktasında Türkiye'nin destek verdiğini ve bu desteğin süreceğini söyledi. Kosova'da devlet yapısının yeni yeni kurulduğunu ve zamanla oturacağını aktaran Başkan Dündar, bu süreçte yerel yönetimler olarak Priştina Belediyesi ile tüm bilgi ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

'Kosova ile tarihi ve kültürel bağlarımız var ' diyen Başkan Dündar, konuk heyeti 10 Ağustos'ta Kosova'da düzenlenecek 1. Murad Hüdavendigar Han'ı anma törenlerine davet etti. Başkan Dündar, Pristina Belediye Başkanı İsa Mustafa'ya selam gönderdi.Kosova Belediyesi Spor ve Kültür Müdürü Vlora Dumoshi de kendileri açısından çok önemli bir gezi olduğunu ve istedikleri tüm bilgilere ulaştıklarını kaydetti. Türkiye'de ve Osmangazi Belediyesi'nde gördükleri ilgi ve desteğe teşekkür eden konuk müdür, Başkan Dündar'a da kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.
Kaynak: İHA