Öğrenciler Hayallerindeki Müzik Aletlerini Yaptılar

Van'ın Muradiye ilçesinde öğrencilerin yaptıkları müzik aletleriyle verdikleri konser büyük alkış aldı.

Öğrenciler Hayallerindeki Müzik Aletlerini Yaptılar
İlçeye 10 kilometre mesafedeki Köşk Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, atık malzemelerle hayallerindeki müzik aletlerini yaparak sergi açtılar. Serginin açılışına katılan Kaymakam Erol Tanrıkulu'na bilgiler veren müzik öğretmeni Neşe Sarp, öğrencilere atık malzemelerden müzik aletleri yapmalarını istediğini belirterek, 'Öğrencilerin yaptıkları müzik aletleri tamamen kendi hayallerindeki ve kendilerinin yaptıkları çalışmalardır. Öğrencilerimiz değişik ve bir o kadar da anlamlı bir çalışma çıkardılar.Bunları herkesle paylaşmak için böyle bir sergi düzenledik ' dedi.

Müzik aletlerini yapan öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Tanrıkulu, onların hayal dünyalarındaki müzik aletlerini yaparak aslında ne kadar yetenekli olduklarını gösterdiğini söyledi. Tanrıkulu, 'Biz de bu çocuklarımızın bu yeteneklerini işlemeleri için onlara bütün imkanları seferber edeceğiz. İlçemizde açmış olduğumuz bağlama ve gitar kursları yanında çocuklarımıza Köşk köyü muhtarımızın sponsorluğunda 10 adet keman alarak keman kursu ve akabinde piyano kursu açacağız. Daha önce duyurularını yaptığımızmayıs ayı içinde çeyrek ve yarı finali, haziran ayı içinde de finalini yapacağımız '7'den 77'ye yetenek biziz Muradiye' yarışmasını yapacağız. Bizim buradaki amacımız daha küçük yaşlarda çocuklarımızın yeteneklerinin farkındalığı ile birlikte işleterek onların hem kendi hayatlarını hem de dünyayı güzelleştirmelerine vesile olmaktır. Yüce Allah bütün insanlara değişik yetenekler bahşederek dünyaya göndermiştir. Yeter ki biz onlara fırsat verelim. Bu yeteneklerini ortaya çıkarmalarına ve geliştirmelerineolanaklar sağlayalım ' dedi.

Okul müdürü ve müzik öğretmeninden bu müzik aletlerini kullanarak bir müzik ritim orkestrasını kurmalarını da isteyen Kaymakam Tanrıkulu, her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. Yapılan müzik aletlerini de bir süre inceleyen Kaymakam Tanrıkulu, öğrencilerin yaptıkları aletlerle verdiği müzik ziyafetini de keyifle dinledi. Serginin açılışına Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Sarıtaş, Hakim Fatih Serdar Köken, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Akif Yorulmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: İHA