'Mutki Artık Terör ve Faili Meçhullerle Değil Güzel İşlerle Anılmak İstiyor'

Bitlis'e bağlı Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, 1990’lı yıllardan beri süre gelen terör olaylarının ilçeyi yıprattığını, devamında yaşanan faili meçhul olaylarla da ilçenin adının 'Terör ve faili meçhul' olaylarla anılır hale geldiğini belirtti.

Bundan sonraki süreçte Mutki 'nin artık terör ve faili meçhullerle değil yapılacak güzel işler ve yatırımlarla anılması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Başkan Barlak, ilçedeki en büyük sorunun istihdam ve yatırımlar olduğunu anımsattı.

Mutki dendiğinde ilk akla terör olayları ve faili meçhul olayları geldiğine dikkat çeken Başkan Vahdettin Barlak, “Maalesef Mutki ilçemiz son yıllarda sık sık terör ve faili meçhul olaylarla anıldı. Bu durum bizleri de derinden üzüyor. Ancak biz şuna inanıyoruz ki Mutki bundan sonra kabuğunu kıracak. Yaşanan kötü olaylarla değil yapılacak olan önemli projelerle, yatırımlarla ve güzel işlerle anılacak. İlçemiz kabuğunu kırarak her yönden farklı bir ilçe olacaktır. Biz bunun olması için elimizden geldiğince var gücümüzle çalışacağız. Tek amacımız Mutki 'nin yıllardan beri biriken sorunlarına çözüm olmaktır.” açıklamasında bulundu.

İlçede 2011 yılı içersinde belediye olarak güzel çalışmalara imza attıklarını dile getiren Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, “Bunlardan en önemlisi yaz ayında yapmış olduğumuz 11 metre kare parke çalışmamız oldu. Yeni mahalle ve hastane yollarında çalışmalarımız var. Milli Eğitim ve Orman İşletme Şefliği yollarında yine güzel çalışmalar yaptık. Bunun yanı sıra İlçe Tarım yolunda çalışmalarımız oldu. Genel olarak 2011 yılında 10 bin metre kareye yakın kilitli parke çalışması gerçekleştirdi. Mutki için en önemli projelerimizin başında içme suyu projesi gelmektedir. Bu projenin hayata geçirilmesi için çalışmalar tamamlanmış durumdadır. En kısa sürede tamamlanması için elimizden gelen yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Mutki'de işsizlik nedeniyle yoğun bir göç yaşandığına dikkat çeken Barlak, sözlerine şöyle devam etti: “Gerçekten işsizlik nedeniyle yoğun bir göç yaşanmaktadır. İlçemizin en önemli sorunlarının başında işsizlik ve iş sahalarının olmayışı geliyor. Bu sebeple ilçemizdeki geç nüfus ve iş yapabilen kesim büyük şehirlere göç etmek zorunda kalıyor. İle nüfusumuz her geçen gün azalıyor. Şu anki köylerle birlikte toplam nüfusumuz 38 binlerde, merkez nüfusumuz ise 2 Bin 200 'lere kadar düştü. Bu ciddi bir düşüş. Her geçen yıl bu düşüşler devam ediyor. Biz belediye olarak bundan sonra ilçemizin kabuğunu kırması için elimizden geleni yapmak için bu yolu çıktık. Herkes bundan sonra Mutki 'yi terör ve faili meçhullerle değil yapılan güzel örnek teşkil eden işler ve yatırımlarla hatırlayacaktır.”