Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, İstanbul'da 'devrime Yardım Konferansı' Düzenledi

Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, Suriye'deki devrimi desteklemek amacıyla İstanbul'da "Devrime Yardım Konferansı" düzenledi.

Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, İstanbul'da 'devrime Yardım Konferansı' Düzenledi
Yeşilköy Wow Hotel'de dün başlayan konferansa aralarında Suriye Ulusal Konsey üyelerinin de bulunduğu 70 sivil toplum örgütü ve temsilcileri katıldı. Suriye Sivil toplum Kuruluşları Birliği Hukuk Danışmanı Mahmut Aktar, Suriye Ulusal Konsey üyesi Samir Naşar ve Suriye İnsan Hakları Komisyonu üyesi Avukat Lora Kamel düzenledikleri basın toplantısıyla kongrenin sonuç bildirgesini açıkladı.

Sonuç bildirgesini okuyan Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Hukuk Danışmanı Mahmut Aktar, Müslüman sivil toplum örgütlerinin Suriye halkına ve herkes tarafından kutsanmış meşru taleplerine, özgürlük mücadelelerine destek vereceklerini açıkladı. Konferansın, Suriye devrimine destek veren bütün dünya ülkelerine, kurumlarına ve insanlarına bir teşekkür niteliği taşıdığını anlatan Aktar, şunları söyledi; 'Bu kongre aynı zamanda yarın Tunus'ta toplanacak olan 'Suriye'nin Arkadaşları' toplantısının katılımcılarına teşekkür amaçlıdır. Onları Suriye rejimi karşısında sağlam durmak ve sivilleri korumak için gerekli desteği sağlamaya davet ediyoruz. Suriye Ulusal Konseyi'nin dünya ülkeleri tarafından Suriye halkının meşru temsilcisi kabul edilmesini istiyoruz. ' Suriye Ulusal Konsey üyesi Samir Naşar ise Esad kuvvetlerinin saldırıda bulunduğu bölgelerde yaralılar için insani koridorların açılması gerektiğini ifade ederek, 'Tunus'ta yapılacak Suriye Dostları Toplantısı'na devletler katılacak ve biz bu konudaki isteğimizi dile getireceğiz. Öncelikle Suriye'de öldürülen gazetecileri Suriye devrimin şehitleri olarak görüyoruz. Çünkü onlar gerçekten çok önemli bir görev için bu uğurda canlarını verdiler Suriye halkının cesaretini bütün dünyaya göstermek için bubedeli ödediler. Bu kahramanlıklarıyla beraber bizler onların şehit olduğuna inanıyoruz. Onların öldürülmesi batıya, hem devlet liderlerine hem de halkına büyük bir mesajdı. Ama maalesef büyük devletler Amerika ve Fransa yakındaki seçimlerden dolayı gerekli kararları almayıp Esad rejimine vakit vermektedirler. Ama öldürülen batılı gazetecilerse onların haklarını Suriye'deki rejimin ne kadar gaddar olduğunu gösterecek derecede apaçık bir mesaj ulaştırmıştır ' dedi.
Kaynak: İHA