Yoğun Kar ve Tipi Nedeniyle 1588 Köy Yolu Kapalı

Yurdun çeşitli bölgelerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle 1588 köy ile 375 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Valilikler ve il özel idarelerinden alınan bilgilere göre, Hakkari'de 132 köy ile 375 mezra, Yozgat'ta 556, Siirt'te 82, Bolu'da 96, Kayseri'de 350, Siirt'te 23, Nevşehir'de 100 ve Karabük'te 249 köy ile yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Bu arada, Hakkari-Şırnak karayolu kar yağışı ve çığ düşmesi sonucu, Beypazarı ile Bolu-Kıbrısçık ilçeleri arasında ulaşımı sağlayan 06-84 kontra kesim nolu karayolunun 20-30. kilometreleri arası 1650 rakımlı Burgaz geçidi ile Kumocağı ve Ahlatlık geçitlerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle yollar ulaşıma kapandı.

Siirt Karayolları 94. Şube Şefliği Koordinatörü Abdülcelil Damar, etkili olan kar yağışı nedeniyle 2 gündür Eruh-Şırnak yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi. Kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresi ve karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Damar, Siirt Karayolları şubesinden de ilave ekip istediklerini belirtti.

Kayseri şehir merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, yüksek kesimlerde 1,5 metreyi buldu. Erciyes Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 2 metre 80 santimetreye ulaştı.

Erciyes Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Uluslararası Erciyes Kar Festivali'nin ilk günkü programı da kar ve tipi nedeniyle şehir merkezine alındı. Erciyes Kayak Merkezi'ne ulaşım ise güçlükle sağlanıyor. Karayolları ve belediye ekipleri, Kayseri-Erciyes karayolunun ulaşıma açık tutulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, yaptığı açıklamada, ''Bölükyazı köy yolunun Kireçtaşı mevkisindeki 4-5 noktaya, yoğun kar yağışının ardından çığ düştü. Karayollarına bağlı ekipler, söz konusu bölgede çalışmalarını sürdürüyor'' dedi.

Öte yandan Tatvan Elazığ seferini yapan, posta treninin seferi de olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Tatvan-Elazığ arası sefer yapan 52860 sayılı karma posta treninin seferi, yoğun kar yağışı ve demiryolunun kar nedeniyle kapalı olmasından dolayı iptal edildi.

Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle Çankırı Valisi Vahdettin Özcan başkanlığında kriz masasının toplandığı belirtildi.

Dün gece Germece ile Sülüklü mevkisinde kar nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan yaklaşık 100 aracın yolun ulaşıma açılarak kurtarıldığı açıklamada, Vali Özcan'ın gece boyunca kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtildi.
Kaynak: AA