Tepenin Ardı Fimi Caligari Ödülünü Kazandı

Emin Alper’in Ilk Filmi Tepenin Ardi Berlin Film Festivali’nde Caligari Odulu’nu Kazandi!

Tepenin Ardı Fimi Caligari Ödülünü Kazandı

Emin Alper 'in ilk uzun metrajli filmi Tepenin Ardi, gectigimiz hafta 62. Berlin Film Festivali 'nde genc sinemacilara ve yenilikci yapitlara ayrilan Forum bolumunde dunya galasini yapmis ve hem elestirmenlerin, hem de seyircinin buyuk begenisini kazanmisti.

Tepenin Ardi, Forum bolumunun ana odulu olan Caligari Odulu 'ne deger goruldu. Jurinin Turkiye 'den cagdas bir western filmi olarak niteledigi Tepenin Ardi 'nin odulu bu aksam (17 Subat Cuma) yapilan torenle yonetmeni Emin Alper 'e verildi. Torenin ardindan film bir kez daha seyirciyle bulustu.

Berlin Film Festivali 'nde bu sene 28. kez verilen Caligari Odulu 'nu, 1998 yilinda Kasaba ile Nuri Bilge Ceylan da kazanmisti. Caligari Odulu 'nu alan dunya sinemasinin onde gelen yonetmenleri arasinda 2009 yilinda Cannes 'da Kinatay adli filmiyle En Iyi Yonetmen odulunu alan Brillante Mendoza ve gectigimiz yil Berlin Film Festivali 'nde Torino Ati adli filmiyle Juri Buyuk Odulu 'nu alan Macar yonetmen Bela Tarr da yer aliyor. Mendoza Caligari Odulu 'nu 2008 yilinda, Bela Tarr ise 1994 yilinda almisti.

Cekimleri gectigimiz Agustos ayindan Karaman 'in Ermenek ilcesine bagli Balkusan Koyu yakinlarindaki bir bogazda tamamlanan Tepenin Ardi, western filmlerini andiran mekan kullanimi ve atmosferiyle, gerilim tonu yuksek bir aile dramini anlatiyor.

Ailesiyle ve cevresiyle yasadigi sorunlarla yuzlesmek yerine, tum sorunlarin sorumlusu ilan edilebilecek bir dusman, bir gunah kecisi yaratan maco erkek kulturunun trajedisini anlatan filmde Tamer Levent, Reha Ozcan, Mehmet Ozgur, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Berk Kiran rol aldilar. Filmde profesyonel oyunculara, Ermenek ve Balkusan 'dan secilen Sevval Kus ve Sercan Gumus eslik etti.