Kar Nedeniyle Mahsur Kalan Yaşlı Hastanın Yardımına Jandarma Koştu

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde, hastaneye götürülürken kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan 82 yaşındaki hastanın yardımına jandarma yetişti.

Kar Nedeniyle Mahsur Kalan Yaşlı Hastanın Yardımına Jandarma Koştu
Jandarmaya ait arazi aracına alınan vatandaş, hastaneye kaldırıldı.

İlçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Hacıaliler köyünde yaşayan ve prostat rahatsızlığı olan Rüstem Doğan (82) aniden rahatsızlandı. Doğan'ın yakınları, 112 Acil Servis'i arayarak sağlık ekibi istedi. İlçede görev yapan 112 ambulansı arızalanınca, hastanın damadı Bekir Balcıoğlu, köy muhtarından yardım istedi. Muhtar ve damadı, Doğan'ı bir otomobile bindirerek ilçedeki aile hekimine götürmek için yola çıktı. Köy yolunun kar yağışından dolayı kapalı olması sebebiyle otomobille ancak 5 kilometre gidebilen muhtar ve Balcıoğlu, mahsur kalınca jandarmayı arayarak yardım istedi.

Taraklı İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan bir ekip, arazi aracıyla hastanın mahsur kaldığı yere ulaştı. Jandarma aracına alınan Doğan, ilçedeki aile hekimliğine getirildi. Yaşlı adam buradaki müdahalesinin ardından özel bir araçla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.