Kamer Genç'den İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında tutuklu yakınlarının her Cumartesi gerçekleştirdikleri "İzmir İçin Adalet İstiyoruz" eylemine Tunceli Milletvekili Kamer Genç de katılarak destek verdi.

Kamer Genç'den İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen eylemde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yok edilmek istendiğini öne süren Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 'Şimdi bu belediyeyi yok etmeye çalışıyor, suistimal adı altında bazı kişileri cezaevine atmak istiyorlar. Başka illerde suistimal dosyaları yok mu, onlar neden cezaevinde değiller- Haksız ve adaletsizliklere boyun eğmeyeceğiz, bu mücadelenin yanındayız. Adaleti yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecek ' dedi

MİT YASASINA ELEŞTİRİ Konuşmasında MİT Kanunu'nda yapılan değişikliğe de değinen Genç, kanunun sabaha karşı TBMM'den geçtiğini, hemen ardından Cumhurbaşkanı tarafından onaylandığına dikkati çekerek, 'Kanuna göre, başbakanın görevlendirileceği kişi suç işlerse hakkında soruşturma yapılabilmesi için başbakanın izin vermesi gerekecek. Bu en büyük diktatörlük kanunudur. Böyle bir yetki ne Hitler'e ne Mussolini'ye verilmiştir, dünya tarihinde benzeri yoktur ' diye konuştu.

Tutuklu yakınları adına açıklama yapan Kaner Kırmızı ise operasyon sürecini eleştirerek, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını talep ettiklerini söyledi. Konuşmaların ardından, operasyon sonucu açılan davanın iddianamesinde yer alan 'Balkan Festivali'nde yolsuzluk ' iddiasına karşı İzmir Balkan Halk Oyunları Grubu meydanda kısa bir gösteri sundu.
Kaynak: İHA