Çin, Suriye Hükümeti ve Bütün Siyasi Taraflara Şiddeti Durdurma Çağrısı Yaptı

Suriye’de temaslarda bulunan Çin heyeti, Şam yönetimi ve bütün siyasi taraflara ülkedeki şiddet olaylarını acilen durdurma çağrısı yaptı.

Çin, Suriye Hükümeti ve Bütün Siyasi Taraflara Şiddeti Durdurma Çağrısı Yaptı
Çin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Zhai Jun başkanlığındaki heyet bugün Şam 'da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed tarafında kabul edildi. Çin'in resmi haber ajansı Xinhua'nın haberine göre, Çin 'in Suriye 'ye gönderdiği özel heyetin başkanı Zhai 'nin Suriye hükümetinin yanı sıra bütün siyasi taraflara ülkedeki şiddet olaylarını acilen sonlandırma çağrısı yaptığı bildirildi. Zhai Jun, Şam temasları çerçevesinde ayrıca Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim ile de bir araya geldi.

Zhai, Çin 'in Suriye 'deki durumu yakından takip ettiğini ve ülkedeki krizin hızla büyümesinden endişe duyduğunu ifade etti. Ayrıca şiddet olayları sonucu artan sivil ölümlerin Ortadoğu 'daki barış ve istikrarı etkileyeceğini kaydetti.

Çin 'in Suriye 'ye gönderdiği özel temsilci Zhai Jun, Pekin yönetiminin Suriye 'deki bütün siyasi taraflara hiçbir ön koşul olmadan kapsamlı siyasi diyalog başlatma ve birlikte siyasi reform sürecini görüşme çağrısında bulunduğunu söyledi.

Zhai Jun, geçtiğimiz hafta başkent Pekin 'de Suriyeli muhaliflerle bir araya gelmişti. Çin basınında yer alan habere göre, Zhai ayrıca muhalif örgütlerin temsilcileri ile de bugün Şam 'da bir araya geldi.