Türk ve Dünya Edebiyatının Önemli Eserleri 3 Boyutlu Hale Getirildi

Kayseri Özel Yelkenoğlu Liseleri'nde gerçekleştirilen 'Edebiyat Günleri kapsamında, öğrenciler Türk ve dünya edebiyatından seçilen 64 eseri kibrit, pamuk, atık maddeler ve kartonlarla 3 boyutlu hale getirerek sergi açtılar.

Türk ve Dünya Edebiyatının Önemli Eserleri 3 Boyutlu Hale Getirildi
Özel Yelkenoğlu Lisesi Kültür Merkezi 'nde gerçekleştirilen sergide çok okunan hikaye ve romanların yanı sıra Türk destanları da maket haline getirildi.
Öğrenciler yıl içinde okudukları eserleri içeriğine uygun olarak şekillendirerek hem okumaya olan ilgiyi artırmayı amaçladı hem de görsel hafızalarını kullanarak bu eserlere yeni bir yorum getirdi.

Sergide, Türeyiş, Göç, Manas gibi destanlarla Acımak, Kayıp Gül, Sol Ayağım, Sefiller, Suç ve Ceza, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Diyet, Dede Korkut, Mesnevi gibi önemli eserler de yer aldı.

Öğrenci velilerinin de büyük ilgi gösterdiği sergi iki hafta süreyle açık kalacak ve Kayseri 'deki ilköğretim okulları öğrencileri de gezebilecek.

Sergiyle ilgili bilgi veren Özel Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Halil Yıldız, “Öğrencilerimiz yıl içerisinde okudukları eserleri edebiyat zümresinin de desteğiyle proje haline getiriyorlar, bu çalışmayı geçen yıllarda da gerçekleştirmiştik, bu yıl 62 eserin maketi finale kaldı, jüri üyelerimizin değerlendirmesinden sonra ilk 3 eseri ödüllendireceğiz.” dedi.
Yıldız, yarışmayı önce il geneli daha sonra da Türkiye geneli yapmayı planladıklarını da ifade etti.